Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat d’Urgell) Aquest diumenge l’arquebisbe Joan-Enric Vives ha compartit la celebració de l'Eucaristia amb els feligresos d’una parròquia de la Franja de Gaza, un dels actes previstos en la visita anual que una delegació de bisbes europeus fan a Terra Santa. La delegació ha anat a la Parròquia de la Sagrada Família de Gaza per donar suport i animar la comunitat cristiana que a Gaza viu després de la Guerra que del 7 de juliol al 27 d'agost de 2014 va devastar la ciutat.

En un primer moment, només un petit grup de bisbes ha pogut accedir a la població. La resta s’ha quedat al punt de control de la frontera resant en solidaritat amb els cristians que a la mateixa hora es reunien a la parròquia de Gaza. Actualment, en un territori de 1.800.000 habitants hi ha una comunitat cristiana d’unes 1.400 persones.

Al final de la Jornada i després de molt insistir i d'una llarga espera tota la delegació episcopal ha pogut accedir a Gaza i celebrar l'Eucaristia a la parròquia de La Sagrada Família en la festa del Baptisme del Senyor. Vives ha pogut conversar llargament amb el responsable de la Parròquia de Gaza, el pare Mario da Silva i amb les Religioses de l'Institut del Verb Encarnat que hi col·laboren.

Posteriorment la delegació s'ha traslladat a la seva residència a Gaza on han passat la nit del diumenge i on han rebut informació de primera mà sobre la situació tant dura que experimenten els cristians i sobre el Programa de Nacions Unides per al desenvolupament. La falta d'electricitat, d'aigua potable i els danys a les principals infraestructures de la ciutat fa que molts hagin de viure confinats en les seves cases convertides en runes en situacions molt adverses, com han pogut veure a la zona de Shajaieh.

Com altres anys, l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, assisteix a la 15a Trobada anual de la Coordinadora de les Conferències Episcopals per l'Església a Terra Santa i l'Assemblea de Bisbes Catòlics de Terra Santa representant a la Conferència Episcopal Espanyola. Aquesta trobada vol apropar.se a la realitat eclesial, social i política de Terra Santa i conèixer el treball "in situ" de les agències catòliques. Hi participen 18 arquebisbes i bisbes en representació de les conferències episcopals d'Anglaterra i Gal·les; Alemanya; Sud-Àfrica; Irlanda; Escandinàvia; els Estats Units; França; Itàlia; Suïssa; Canadà i Espanya així com representants del Patriarcat llatí de Jerusalem; de l'Associació de les Conferències Episcopals de Bisbes d'Europa; de l'Orde del Sant Sepulcre; de Pax Christi; de l'Església anglicana d'Anglaterra i diversos mitjans de comunicació.

La visita va començar dissabte amb l'arribada a Betlem del mig centenar de persones que participaran a la Trobada. Aquest dilluns continuen a Gaza i a la tarda està programada la celebració de l'Eucaristia al Carmel de Betlem. Dimarts seran a Hebron, cap a on partiran un cop celebrada l'Eucaristia a l'Església de Santa Caterina i també visitaran famílies cristianes i el convent de les Filles de Maria Auxiliadora a la Vall de Cremisan, afectats per la confiscació de terres. Dimecres s'han organitzat diferents visites pastorals al voltant de Betlem en diversos grups. La trobada d'enguany conclourà el dijous amb la celebració de la Missa a l'Església del Sant Sepulcre a Jerusalem.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.