Vés al contingut
Catalunya Religió

(Minyons Escoltes i Guies) Aquesta setmana ha fet 73 anys de la mort del fundador de l'escoltisme, Robert Baden-Powell (22 de febrer de 1857, Londres - 8 de gener de 1941 Nyeri, Kenya). Una bona ocasió per recordar el seu darrer missatge adreçat als nois i noies d'arreu del món, trobat entre els seus papers després de la seva mort. Diu així:

«Estimats escoltes,

Si mai heu vist el conte "Peter Pan", recordareu que el cap dels pirates sempre estava fent el seu discurs de comiat perquè temia que li arribés l'hora de la mort i no tingués temps de compartir-lo. Això és el que em passa a mi, i per tant, encara que en aquest moment no m'estic pas morint, ho faré un dia d'aquests i voldria dir-vos uns mots de comiat. Recordeu bé que aquests mots seran els últims que sentireu de mi.

He tingut una vida molt feliç i voldria que també la hi tinguéssiu cadascú de vosaltres.

Crec que Déu ens posa en aquest món tan bell per a ser feliços i gaudir de la vida. La felicitat no s'obté pas fent-se ric, ni tan sols reeixint en la carrera, ni satisfent tots els gustos. Un bon pas cap a la felicitat és fer-vos sans i forts mentre sou nois, perquè pugueu ésser útils i, per tant, gaudir de la vida quan sigueu homes.

L'estudi de la natura us demostrarà quantes belleses i meravelles ha posat Déu en el món que gaudiu. Acontenteu-vos amb el que hàgiu aconseguit i feu tot el possible per a conservar-ho. Mireu el cantó bo de les coses, i no pas el dolent.

Però el camí autèntic per a arribar a la felicitat és fent feliç a l'altra gent. Procureu deixar aquest món una mica millor de com l'heu trobat i quan us arribi l'hora de la mort, podreu morir feliços pensant que no heu malgastat el temps sinó que heu fet tot el que heu pogut. Estigueu "Sempre a punt" per a viure feliços, sigueu fidels sempre a la vostra Promesa escolta –àdhuc quan ja no sigueu nois– i Déu us hi ajudarà.

El vostre amic, Baden-Powell»

[Font: adaptació de Viquipèdia]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.