Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) Els representats oficials a Catalunya de la comunitat musulmana, la comunitat protestant, la comunitat jueva, l’església catòlica, i l’església ortodoxa han visualitzat aquest dijous a la tarda la seva condemna conjunta a l’atemptat contra la redacció del setmanari francès Charlie Hebdo. Ha estat un acte organitzat pel Grup Estable de Treball de Religions (GTER) que s’ha fet a Barcelona l’Auditori de Fundació Joan Maragall, que s'afegueix a la condemna de la comunitat musulmana a Catalunya.

Ha començat amb un minut de silenci per a recordar les víctimes i s’han encès unes llànties com a símbol de pau i de llum. Aquestes llànties han acompanyat la reflexió de cada un dels representats religiosos que ha intervingut: Guillem Correa com a president del GTER i representant la comunitat protestant; Mohammed Halhoul i Mustapha Ben el Fassi, representant la comunitat musulmana; mossèn Antoni Mataboch i Jordi Giró, representant l'Església catòlica; i l’arxiprest Joan García de l’església ortodoxa. També s’hi ha afegit el director general d’Afers Religiosos Enric Vendrell.

El representants religiosos han signat un manifest en representació de la seva comunitat que rebutja els assassinats i remarca “que el veritable Islam és pacífic i no dóna cap suport ni empara cap acte de violència i encara menys homicidis”. També es destaca la “convivència social que gaudim a Catalunya entre les diverses religions i entre les religions i la societat” i assegura que “totes les religions, enteses correctament, són factors de pau i convivència”.
Mohamed Halhoul, portaveu del Consell Islàmic Cultural de Catalunya, ha anunciat que l’entitat ‘Centre Islàmic Camí de la Pau’ de Barcelona ha convocat per aquest dijous al vespre a les 19 hores una concentració de rebuig als atemptats de París aquesta a la Rambla del Raval.

Aquest és el text del manifest:

MANIFEST DEL GRUP ESTABLE DE TREBALL DE RELIGIONS

Davant l’atemptat que ha tingut lloc a París el 7 de gener del 2015, i a iniciativa de la Federació del Consell Islàmic de Catalunya i la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, el GRUP DE TREBALL ESTABLE DE RELIGIONS (GTER) declara que:

-Rebutja amb totes les seves forces els assassinats comesos a la redacció del setmanari ‘Charlie Hebdo’;

-Manifesta que el veritable Islam és pacífic i no dóna cap suport ni empara cap acte de violència i encara menys homicidis;

-Vol continuar treballant a fi que no es malmeti la convivència social que gaudim a Catalunya entre les diverses religions i entre les religions i la societat. Totes les religions, enteses correctament, són factors de pau i convivència.

-Vol fer arribar el condol a les víctimes i els seus familiars, i se sent proper en el seu patiment.

El GTER està treballant des de fa més de deu anys per diferenciar conceptes religiosos de qualsevol tipus de violència. I en aquest sentit, per aquest mes de gener, s’ha programat una jornada oberta a tothom sobre “La realitat de l’Estat Islàmic i les minories religioses al mitjà orient”.

El GTER està format per les comunitats religioses següents: l'Església Catòlica, la Comunitat Evangèlica, l'Església Ortodoxa, la Comunitat Musulmana, la Comunitat Jueva i, a través del Consell Interreligiós, s'integren les altres religions presents a casa nostra.

Barcelona, 8 de gener de 2015

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.