Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) L’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, ha enviat aquest dimecres una nota de condol al seu homòleg francès, François Hollande, per l’atemptat contra el setmanari Charlie Hebdo. En la nota, a més d’adreçar-se a les famílies i les víctimes “d'aquest abominable atemptat”, Vives expressa el desig “que les llibertats i la pau siguin un compromís responsable de totes les nacions” i aposta “per forjar un futur de respecte mutu, solidaritat i llibertat per a les generacions futures”. Aquesta declaració ha coincidit amb la visita del president espanyol Mariano Rajoy a Andorra, amb qui han compartit la condemna a l'atemptat.

D'altra banda, dijous al migdia també ha emès un comunicat de condemna l'arquebisbat de Barcelona. En la nota, el cardenal Lluís Martínez Sistach "anima a defensar la convivència pacífica entre les persones i els pobles, malgrat les diferències de nacionalitat, de religió i de cultura".

Aquí podeu llegir els textos dels comunicats.

Nota del Copríncep Episcopal d’Andorra Mons. Vives a S.E. François Hollande, President de la República Francesa i Copríncep d’Andorra:

Excel·lència,

En nom del Poble del Principat d'Andorra i en el meu propi, us faig arribar el meu sincer condol pel terrible atemptat terrorista d'aquest migdia a París, i que ha ocasionat un nombre gran de morts i ferits, i ha causat tant de dolor a tota la Nació Francesa.

En aquestes hores de commoció, a través de V. E. vull fer arribar als familiars que viuen la pèrdua dels seus éssers estimats i a les altres víctimes d'aquest abominable atemptat, la solidaritat així com la comunió dels Andorrans amb el dolor de tot el vostre país.

Vull expressar-vos la meva proximitat a França, i desitjo que les llibertats i la pau siguin un compromís responsable de totes les nacions, així com que els pobles d'Europa es mantinguin units en el rebuig dels camins d'odi i conflicte, i treballin junts sense por per forjar un futur de respecte mutu, solidaritat i llibertat per a les generacions futures.

Encomano els difunts a la misericòrdia de Déu, perquè els aculli en la seva pau i en la seva llum, i prego que sostingui i consoli totes les persones durament colpejades per aquest terrible atemptat.

El Principat d'Andorra s'uneix al dol de la Nació Francesa, elevant oracions per l'etern descans de les víctimes i per la ràpida recuperació dels ferits.

Rebeu, Excel·lència, els meus sincers sentiments d'afecte i comunió.

+Joan-Enric Vives, Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra

Condemna de l’atac terrorista ocorregut aquest dimecres a París de l'arquebisbat de Barcelona

BARCELONA, 08 de gener de 2015 — Davant l’atac terrorista contra el setmanari satíric francès “Charlie Hebdo”, l’Església Arxidiocesana de Barcelona vol condemnar públicament aquest terrible atemptat i tota forma de violència que destrueixi la vida humana.

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, anima a defensar la convivència pacífica entre les persones i els pobles, malgrat les diferències de nacionalitat, de religió i de cultura. El cardenal Martínez Sistach prega pels difunts i ferits i també recorda les paraules pronunciades avui pel papa Francesc que posen de relleu la seva solidaritat espiritual amb tots aquells que, des de les seves responsabilitats, continuen treballant amb constància per la pau, la justícia i el dret, per curar en profunditat els orígens i les causes de l’odi.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.