Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Càritas Girona) La Clínica Cervera, especialitzada en periodòncia, implantologia i salut dental, tanca l’any amb 35 visites a 7 nens (5 nens i 2 nenes) d’entre 6 i 10 anys amb risc d’exclusió social, amb un promig de 5 visites per nen. Per procedència geogràfica, 6 nens són de Salt i un, de Girona.

Les revisions s’han dut a terme els divendres a la tarda, i el procés començava amb una primera visita en la qual es feia una valoració del cas i es practicava al pacient una neteja bucal. En els casos que els especialistes van detectar alguna patologia important, es va procedir a elaborar un planning de seguiment per solucionar el problema.

Els bons resultats de la iniciativa han provocat que les dues parts es plantegin prosseguir amb les actuacions en un futur, amb l’objectiu que famílies amb pocs recursos puguin accedir a l’atenció dental dels seus fills. En aquesta línia, a banda de continuar amb els tractaments, el centre odontològic no descarta poder organitzar xerrades per assessorar les famílies i prevenir, així, possibles patologies dentals.

D’altra banda, el Programa d’Acollida de Càritas, impulsor de l’acord amb la clínica, es coordinarà amb el Programa Educatiu de l’entitat per, a través del Servei d’Intervenció Educativa (SIE), millorar els mecanismes de detecció de patologies dentals en nens i nenes en risc d’exclusió social i poder derivar-los, així, al programa d’atenció de la Clínica Cervera. Segons Paco Pardo, responsable del programa Acollida, l’oferiment solidari dels professionals de la Clínica Cervera posa en evidència com la pobresa afecta de manera directa a la mainada, en un aspecte tant important com és la higiene bucal

Ubicada al carrer Migdia, la Clínica Cervera fa 20 anys que opera a la ciutat, essent la periodòncia, els implants dentals i la rehabilitació oral els camps en què s’ha especialitzat.