Vés al contingut
Catalunya Religió

(Agrupació Ilerdenca de Pessebristes) El Jurat del LXXX Concurs de Pessebres, organitzat per l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, ha donat a conèixer el seu veredicte, després de qualificar els 64 pessebres presentats en aquest cicle de Nadal a la convocatòria del concurs general.

Dels premis atorgats, d’acord a les deu categories de les bases del concurs, destaquen en l’apartat Esglésies, el pessebre monumental de la parròquia de Sant Pau de La Mariola, que porta 18 anys construint Virgilio del Olmo, amb prop de 300 figures i 25 d’elles mòbils, que ha estat guardonat amb el Primer Premi.

El Jurat ha atorgat el Segon Premi al pessebre monumental de la parròquia de la Mare de Déu de la Mercè, que construeix el P. Joaquim Millan i un grup de col·laboradors des de fa 8 anys i que ha vist enguany ampliades les seves dimensions a 90 metres quadrats i un conjunt d’unes 900 figures.

El Tercer Premi ha estat concedit al pessebre de la parròquia de la Sagrada Família, construït pel Mestre Pessebrista Albert Bertran que ofereix una singular obra pessebrista amb l’escena del naixement ubicada en una antiga casa pairal i al fons un poble amb església romànica inclosa.

Tanmateix el Jurat ha concedit tres Accèssits: als pessebres de l’església de Sant Antoni, dels pares franciscans; al pessebre monumental de la parròquia de Santa Teresa Jornet a Cappont i al diorama del santuari-parròquia de Santa Teresita, dels pares carmelites. A més a més s’han concedit Mencions honorífiques als pessebres de les parròquies de Sant Llorenç, Mare de Déu de Montserrat i Sant Martí.

Diorames, entitats, centres escolars i aparadors

En l’apartat de Diorames exposats al pati de l’IEI, el Primer Premi ha estat per a Francisco Vidal Bleda, com a Mestre Pessebrista i també per a Mª Concepció Vidal. En l’apartat de Familiars Tradicionals el Primer Premi ha estat atorgat a Jordi Barceló; el segon a Paquita Hernández i el tercer a la família Chiva-París. El Jurat ha atorgat accèssits A Jaime Fco. García, família García-Pano, Miguel Angel Hernández i Emili Elias.
En la categoria de Familiars Artístics ha estat guardonat amb un Primer Premi el pessebre de Josep García Pano; un Segon Premi per a Carlos Giró i el Tercer Premi per a Xavier Sirera.

En Entitats el Primer Premi el Jurat l’ha atorgat el gairebé monumental pessebre de l’Associació de Dones Adells, instal·lat en el Casal de la Generalitat al barri de La Mariola; el Segon Premi ha estat concedit a la Llar de Sant Josep i el Tercer Premi l’ha obtingut l’AVV del barri de la Universitat. Els Accèssits en aquest apartat han estat atorgats al pessebre-diorama de l’AVV Jaume I i al de la Casa d’Andalusia.

Com tots els anys, la Residència Juana Jugan de les Germanetes dels Pobres de Gualda, ha aconseguit el Primer Premi en la categoria de Pessebres Monumentals, pel pessebre realitzat pel mestre pessebrista Josep Figueras. En aquesta mateixa categoria el Col·lectiu Cultural Cappont s’emporta el Segon Premi pel magnífic pessebre instal·lat en el local del carrer Bruc N. 21 de Lleida.

En la categoria de Centres Escolars el pessebre del col·legi Jesuïtes-Lleida ha aconseguit el Primer Premi; l’escola Creu del Batlle, el Segon Premi i el Centre Escolar Frederic Godàs el Tercer Premi. Els Accèssits han estat concedits als pessebres del col·legi Episcopal, Llar d’Infants Josep Borràs, Escola Espiga, col.legi Mater Salvatoris i CE El Segrià

El Jurat ha premiat també diversos pessebres en la categoria Aparadors, havent aconseguit el Primer Premi el pessebre de l’establiment Elegància, al carrer Dra. Castells; el Segon Premi ha estat per a Ilercorauto i el Tercer Premi pel pessebre de l’aparador de la Floristeria Bonsai, al carrer Balmes. Tanmateix s’han concedit Accèssit als pessebres de la Sabateria Vallcalent i Perruqueria Pere Saiz.

Finalment el Jurat ha atorgat el Primer Premi de Pessebres Originals al de Buffet Assessor; mentre que el pessebre de la Federació de Colles de l’Aplec del Cargol, ubicat en la seva seu social en el Pati del Miqueló, realitzat en forja por Antoni Codony i enguany dedicat al nou Pont de Pardinyes, ha estat guardonat amb el Segon Premi i el Tercer l’han concedit al pessebre de Manuel Martín Cabello. S’ha concedit Accèssit a Antoni Gil Martínez, pel pessebre del Bar Quinta Forca i també al pessebre de la secció de Puntaires de l’AVV Universitat.

En total els pessebres presentats a Concurs han estat enguany 120, amb bona qualitat artística i mantenint així el nivell de participació de convocatòries anteriors; 64 pessebres en el concurs general, i 56 en el concurs Infantil i Juvenil.

L’acte de lliurament de Premis, tindrà lloc el diumenge 11 de gener, a partir de les 11:30h del matí a l’Auditori Enric Granados.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.