Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) El 19 de d’octubre es va celebrar a Roma la beatificació del papa Pau VI, Giovanni Battista Montini. Una celebració una mica eclipsada per la finalització del sínode de bisbes sobre la família. De fet, el mateix pontificat de Pau VI ha quedat eclipsat en part entre la popularitat de Joan XXIII i el llarg mandat de Joan Pau II. Alhora, la seva obra principal, la continuació del Vaticà II, i polèmiques com la de la Humanae Vitae, també han amagat la dimensió més espiritual de la seva figura.

Aquest aspecte és el que presenta el llibre de monjo Bernabé Dalmau Pau VI, creient i mestre de fe”. El títol està manllevat d’una frase del cardenal Carlo Maria Martini, successor de Montini a Milà. I respon al contingut del llibre: una biografia espiritual. Per això, està més centrat en la segona part del seu pontificat i conté un ampli recull de textos que mostren la profunditat espiritual del papa.

En aquest vídeo de l'Abadia de Montserrat, Bernabé Dalmau, monjo de Montserrat i director de Documents d’Església, presenta aquest llibre editat en català i en castellà pel CPL. I també comenta la relació del papa Montini amb l’abadia benedictina.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.