Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Franciscans) Des d'aquest dilluns els franciscans d'arreu de la península Ibèrica comencen el capítol fundacional de la unió, que se celebrarà a la Casa de Retiro 'Crist del Pardo' dels germans Caputxins a Madrid. D'aquesta manera l'actual província franciscana de Sant Salvador d’Horta de Catalunya se suma a la resta de províncies –Bètica, Cartagena, Castella, Granada, València-Aragó-Balears i la custòdia de San Francisco Solano– per formar-ne una de sola: la nova Província Franciscana de la Immaculada Concepció de l'Orde de Frares Menors (OFM-Franciscans).

El capítol fundacional, que comptarà amb els representants elegits pels germans, finalitzarà el 4 de gener. I la proclamació de la nova província tindrà lloc el dia 1 de gener a Sant Francesc el Gran de Madrid.

El capítol serà presidit pel delegat del ministre general, fra Juan Telesforo Zuriarrain, comptarà amb la presència del ministre general fra Michael A. Perry i del definidor general fra Vicente Felip Tapia per a l'erecció canònica de la província franciscana de la Immaculada Concepció a Espanya.

Els germans de la nova Província han expressat la voluntat de "viure el Sant Evangeli segons el carisma de Sant Francesc d'Assís, subjectes al Romà Pontífex, en comunió amb els bisbes – successors dels Apòstols–, amb tota l'Església i amb tots els germans de l'Orde".

El procés de revitalització i reestructuració que han anat vivint els germans d'aquestes entitats en aquests últims 10 anys arriba a la seva desembocadura. Però el consideren "punt d'arrencada perquè els valors evangèlics professats es facin realitat en les diferents presències i puguin portar en el seu apostolat la presència de Crist viu, humil i entregat, des de la seva vida en fraternitat, una fraternitat en camí que busca sembrar la Pau i el Bé en aquest món per omplir-lo de la Bona Notícia de Jesucrist".

El capítol fundacional es podrà seguir per mitjà d'una web exclusiva i totalment actualitzada.