Vés al contingut
Catalunya Religió

(Sant'Egidio) Com cada any, la Comunitat de Sant’Egidio celebra el dinar de Nadal amb els pobres el proper dia 25 de desembre arreu del món. És una tradició que va néixer l’any 1982 a la Comunitat de Sant’Egidio de Roma, a la Basílica de Santa Maria in Trastevere. L’any passat el dinar de Nadal va aplegar més de 165.000 persones pobres a més de 70 països del món: des de Roma, fins a les presons del Moçambic on se serveix el dinar als presoners, Jakarta, San Salvador, Maputo, Moscou, Nairobi, La Habana… passant per Barcelona.

A Barcelona es reuniran més de 1.200 persones a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor i en altres indrets de la ciutat. El dinar també se celebrarà a Manresa i a Tarragona. Més de 600 voluntaris de totes les edats fan palesa la seva solidaritat aportant un regal, uns torrons, preparant el menjar, posant a disposició el seu temps… i el dia 25 al matí, fent els darrers preparatius i servint el dinar.

Una gran família –ancians, estrangers, vagabunds, famílies gitanes, infants…– unida pel lligam de l’amistat amb la Comunitat de Sant’Egidio. Asseure’s en una mateixa taula gent tant diversa, de diverses edats, procedències, religions i cultures és una manera humana i original de cultivar “l’art de conviure”, tan necessari en la nostra societat. La taula del món ric s’allarga per a tothom amb un signe de solidaritat i concòrdia. La diversitat és una riquesa: la de compartir i alegrar-se amb qui és diferent.

Aquesta trobada no és un fet esporàdic: cadascú té el seu nom a taula i una història que es comparteix al llarg de l’any a través d’una relació d’amistat personal. Com en tot dinar de família s’acaba amb un gran brindis, un regal per a cadascú i nadales. A taula no hi falta la típica escudella, els canelons, el pollastre rostit… Però el més important és que cadascú troba el seu nom i els seus amics.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.