Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(CR) Dimarts vinent TV3 estrena el documental “Déu, amb accent”, de M. Dolors Genovès, que s’emetrà durant el programa “Sense ficció”. Els protagonistes són deu persones que parlen de Déu i de la seva relació amb allò transcendent. Jueus, catòlics, musulmans, ortodoxos, protestants, sufís, testimonis de Jehovà i budistes han participat en aquest documental i van assistir a la presentació que es va fer dimecres a la seu de la SGAE de Barcelona.

En la presentació, Dolors Genovès, directora de “Déu, amb accent”, va destacar la col·laboració de les comunitats religioses i l’objectiu d’acostar els espectadors a la realitat de les diverses religions. Genovès va explicar que “no ha estat un repte difícil perquè ens ho han posat molt fàcil les deu persones que surten al documental, les comunitats religioses, l’Oficina d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona i la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat”.

També va lamentar els “desconeixements o prejudicis” al voltant del fet religiós i que per això “el que vol el documental és apropar a una realitat amb nous ciutadans, nous catalans que han anat incorporant noves religions”. Amb aquesta inquietud, han volgut oferir “una mirada de respecte, reflexió i integració, fet amb un equip que hi ha posat totes les ganes, amor i sensibilitat”.

Eugeni Sallent, director de Televisió de Catalunya, que va agraïr la feina de l’equip que ha fet el documental i la participació dels protagonistes. Per la seva banda, Enric Vendrell, director general d’Afers Religiosos de la Generalitat, va mostrar la seva satisfacció per l’aposta de TV3 per un documental al voltant de les religions i que s’emetrà en horari de màxima audiència.

Déu, amb accent”, s’emetrà dimarts vinent, 23 de desembre, a les 22.00 h.