Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jesuïtes) El sector Social de la Companyia de Jesús a Espanya té entre les seves prioritats l'atenció als immigrants. I amb motiu del Dia Internacional del Migrant aquest dijous les entitats de la Companyia de Jesús que treballen en l'àmbit de les migracions, agrupades dins del Servei Jesuïta a Migrants (SJM-E), volen cridar la nostra atenció amb diverses iniciatives per què coneguem més de prop la situació d'aquest col·lectiu.

A Barcelona, la Fundació Migra Studium organitza, conjuntament amb altres ONG com SOS Racisme i la Plataforma Tanquem el CIE, la presentació del 'Manual per a la defensa dels drets de les persones estrangeres tancades als CIE' de Julián Ríos, Eduardo Santos i Cristina Almeida, amb pròleg i epíleg de Margarita Martínez Escamilla i Daniel Izuzquiza. Aquest llibre ens mostra les claus del funcionament d'aquests centres, aborda exhaustivament els múltiples interrogants i situacions que la tancada pot plantejar, i ofereix arguments, jurisprudència, normativa, fins i tot una bateria de formularis que el converteixen en una fita en la lluita jurídica per uns drets que amb freqüència s'ignoren, es lesionen o es deixen d'emparar.

El contingut s'exposa de manera clara i didàctica, a través de pregunta i resposta. Amb aquest manual, les persones tancades als CIE sabran i podran defensar-se millor, alhora que proporciona eines útils i adequades a aquest teixit solidari que, des de fora dels murs dels CIE, lluita per acabar amb aquests autèntics "forats negres".

L'acte de presentació tindrà lloc aquest mateix dijous 18 al Col·legi d'Advocats i, a continuació es realitzarà una acció simbòlica de protesta a la delegació del govern per denunciar la pressió en els CIE i a les fronteres. Podeu consultar el programa d'actes aquí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.