Vés al contingut
Catalunya Religió

(David Casals i Vila –CR) A Catalunya no hi ha cap organisme que agrupi totes les comunitats musulmanes, sinó que hi ha diferents federacions d’entitats que, poc a poc, comencen a superar les seves diferències i a cooperar quan així és necessari.

Així ho han començat a fer aquest desembre, en una campanya humanitària que té com a objectiu recaptar fons per ajudar als damnificats d’unes inundacions que es van produir aquest novembre a la província de Guelmin, al sud del Marroc, i que van causar una cinquantena de morts.

“Malgrat les diferències i les discrepàncies, hem trobat punts pel treball conjunt, és un començament bo a l’hora de cooperar entre nosaltres”, ha explicat en declaracions a CatalunyaReligió.cat Mohamed Halhoul, portaveu d’una de les federacions de comunitats islàmiques que hi ha al Principat, el Consell Islàmic de Catalunya.

També participen en aquesta campanya la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) i les comunitats Centre Islàmic Català de Barcelona i el Centre Islàmic de Cornellà de Llobregat.

A més de donacions econòmiques, en aquesta campanya també es farà una recollida de roba d’hivern, calçat i abrics pels damnificats. La recollida de diners i roba finalitzarà el proper 26 de desembre, i aquesta serà també l’ofrena de la celebració interreligiosa del Nadal d'aquest darrer dimecres, organitzada pel Grup Interreligiós del Raval i la fundació Tot Raval, a la parròquia del Carme de Barcelona i que ha comptat amb representants de les comunitats catòlica, protestant, musulmana, jueva i sikh del barri.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.