Vés al contingut
Catalunya Religió

(Laura Mor CR) L'experiència que aquest cap de setmana viuran un grup de joves no està disponible en cap 'smartbox' ni s'oferta en els catàlegs turístics de la ciutat de Barcelona. Però de ben segur deixarà empremta en els seus participants. De divendres a diumenge les germanes oblates del Raval obren les portes de casa seva per reflexionar sobre prostitució i per fer-ho des d'una perspectiva cristiana. Més de trenta anys al barri les han convertit en veu autoritzada per desfer clixés.

“Molts joves ni tan sols han passejat pel barri o, si ho han fet, tenen els seus prejudicis sobre què és la prostitució”, assegura la germana Nieves de León. La proposta “és un descobrir” per a joves d'entre 21 i 30 anys. La congregació sap que els joves poden perpetuar o contribuir a desfer els estereotips respectes les dones que viuen aquesta situació.

Segons de León, amb el recés juguen amb dues visions. Per una banda compartir la vida comunitària, i conviure així també del seu dia a dia, incloses les estones de pregària. I per una altra, conèixer la tasca que fan al barri del Raval amb el projecte del Lloc de la Dona i comprendre l'entorn d'exclusió social en què treballen.

Amb el petit grup que acolliran aquest cap de setmana a casa fan “una tasca de sensibilització” però també “d'apropament al món dels joves”. I aquí Nieves ha apuntat la necessitat d'escoltar les seves propostes i de fer una reflexió conjunta sobre la prostitució.

Nascut l'any 2007, aquest format de 'Nadal Solidari' segueix posant el rostre del nen Jesús als sectors més vulnerables de la societat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.