Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(JesuïtesL'empresariat turístic de la comarca del Bages ha concedit recentment el premi 'Bages Impuls' a l'impulsor del Camí Ignasià, el jesuïta Josep Lluís Iriberri. Els premis 'Bages Impuls', que han celebrat aquest any la seva primera edició, reconeixen la tasca de persones i entitats que promocionen el turisme a la comarca.

Per a Josep Lluís Iriberri aquest premi anuncia el poder del turisme com a instrument de desenvolupament social. L'impulsor de la ruta de pelegrinatge del Camí Ignasià assenyala que "la presència d'un flux de pelegrins, el compartir els seus serveis i el participar de les expressions culturals de cada regió és un dels molts fruits que en un futur no molt llunyà arribaran als pobles i ciutats gràcies a la nostra iniciativa apostòlica".

El Camí Ignasià, que recorre la ruta que va fer Sant Ignasi de Loiola des de casa natal a Guipúscoa fins a Manresa, suposa també una aposta pel turisme sostenible i responsable que, per Iriberri és "un camí de transformació dels pobles que pot canviar la mentalitat de la humanitat en aquest segle global". El jesuïta i professor del centre universitari TSI - Turisme Sant Ignasi, destaca que "estem impulsant el desenvolupament del Camí Ignasià com un llegat de futur que obri les portes a una nova visió de l'hospitalitat, de l'acollida a l'estranger, que sigui llavor d’entesa i respecte entre tots. Els pelegrinatges en la història del cristianisme han complert amb escreix aquest objectiu implícit en la mateixa experiència. "

A l'acte de lliurament del premi, celebrat a principis de desembre, van assistir els alcaldes de diversos ajuntaments de la comarca, entre ells el de Manresa, el president del gremi d'hoteleria i turisme del Bages, la presidenta del Consell Comarcal, el Diputat Delegat de turisme de la Diputació de Barcelona i la directora dels Serveis Territorials de Catalunya Central de la Generalitat de Catalunya.