Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR/Claretians) Els propers dies 28 de febrer i 1 de març se celebrarà el 10è aniversari de les trobades-recessos familiars de la família claretiana a la Casa d'Espiritualitat Claret de Vic, en aquest cas, en temps de Quaresma. Des de 2004 les mateixes famílies organitzen aquestes activitats per treballar els temps litúrgics forts del calendari cristià i ho fan amb dinàmiques adreçades especialment als infants, perquè comparteixin experiències, i a poc a poc vagin aprofundint en la figura de Jesús.

En la darrera trobada, celebrada el darrer cap de setmana de novembre, mossèn Gaspar Mora animà la reflexió dels adults a partir de missatge de la presència de Crist entre els homes. La convocatòria d'Advent va aplegar a la Casa d’Espiritualitat una quarantena llarga de persones, entre infants, joves i adults.

L’eix d’animació de l’activitat va girar al voltant del concepte d’esperança, la de l’arribada de l’infant Jesús amb motiu del Nadal, però també l’esperança del trobament de Crist en el dia a dia, en els rostres de tots els nostres germans.

Estar atents o "anar fent"

Com és habitual, la trobada-recés havia estat organitzada per un grup de famílies (en aquesta oportunitat de Reus i Barcelona), que van plantejar un emmarcament dels dies de convivència a partir d’un conte protagonitzat pels habitants de 'NAfent de DALt', que feia reflexionar sobre la necessitat d’estar atent a la presència de Jesús en la nostra quotidianitat.

A partir d’aquesta història es feu un treball per grups d’edat. Així els més petits a partir de treballs manuals relatius al Nadal i a les setmanes prèvies d’Advent; els joves fent una reflexió en grup sobre l’esperança i la llum; i els adults mitjançant una xerrada que hi vingué a fer expressament mossèn Gaspar Mora sobre el sentit profund de la presència de Crist entre nosaltres i l’essència de la seva missió a la Terra: l’anunci als homes de la voluntat de Déu.

La trobada-recés, que tingué diversos moments de profunditat, com ara una pregària per als més petits –amb l’ús de recursos audiovisuals– i per als més grans, prosseguí diumenge fins desembocar en l’Eucaristia animada per mossèn Màxim Muñoz on es plasmà tot el que s’havia treballat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.