Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Lleida) El secretari d’Habitatge i Millora Urbana i president de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Carles Sala, i el vicari general de la diòcesi de Lleida, mossèn Ramon Prat, han signat aquest dimecres un conveni per ajudar a finançar les Llars del Seminari.

Aquest conveni aporta 50.000 euros, que han d’ajudar a finalitzar la tasca constructiva del projecte, però podria anar més enllà en propers exercicis, si les Llars del Seminari es poden acollir a la catalogació d’allotjaments d’inclusió, segons ha explicat Carles Sala durant l’acte de signatura, que s’ha celebrat en el pis pilot de l’edifici que s’està rehabilitant.

El president de l’Agència de l’Habitatge ha lloat el projecte de les Llars del Seminari, que ha qualificat de “modèlic i engrescador”, i ha explicat que des del seu departament havien fet mans i mànegues per poder contribuir-hi. “El que menys podíem fer com a Govern de la Generalitat era estar mínimament al vostre costat”, ha dit Sala quan ha explicat que, malgrat totes les dificultats pressupostàries, havien trobat un “raconet” en equiparar els allotjaments en la categoria dels destinats a famílies en situació d’acabar en risc d’exclusió.

“Si aconseguim que aquests 19 habitatges, un cop finalitzats siguin considerats allotjaments d’inclusió, entrarien en una línia d’ajut de 1.200 euros anuals per cadascun”, ha seguit explicant Sala, que també ha informat que enguany l’Agència ha subvencionat 1.570 habitatges arreu de Catalunya, els quals són gestionats per entitats i fundacions diverses, que fan tasques d’inclusió.

Per la seva part, el vicari general de la diòcesi de Lleida, Ramon Prat, que ha signat el conveni en representació del bisbat, manifestava la felicitat en viure un moment com aquest. “Em cau la bava”, ha dit emocionat, quan ha explicat que aquesta signatura congeniava tres aspectes.
“Primer, aquest és un model de col·laboració entre institucions administrativas i societat, que té com a objectiu el bé comú, sempre dins del respecte a tothom”, ha remarcat. “Segon, el projecte de les Llars del Seminari ha permès treballar plegats de diferents maneres i de forma voluntària un munt de gent, aprofitant les sinergies. Quelcom molt emocionant, ja que ha permès a l’Església recuperar un paper que mai havia deixat de tenir, però oblidat per a molts”.

La tercera qüestió que emocionava a Ramon Prat del projecte era poder concentrar en un mateix edifici el món de la cultura –en acollir l’Institut Superior de Ciències Religioses, des de fa 24 anys–, i el món dels pobres. “Tots a la mateixa casa, inseparables, com ho són l’eucaristia i la caritat”, ha explicat el vicari general.

A l’acte de la signatura del conveni han assistit el delegat del Govern, Ramon Farré; els directors territorials dels departaments de Territori i Sostenibilitat i de Benestar i Família, Dolors Tella i Josep Maria Forné, respectivament; la responsable de l’Agencia de l’Habitatge a Lleida, Cristina Casol, i el director dels Programes Socials de l’Agència a Catalunya, Joan Batlle, així com un grup de voluntaris que col·laboren en el projecte.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.