Vés al contingut
Catalunya Religió

(Dominiques de l’Anunciata) El moviment de voluntaris vinculat a la congregació de dominiques de l'Anunciata va prenent forma. Després d’una trobada a Madrid a mitjan novembre, ja tenen una nova cita reservada a les agendes: el proper 7 de març se celebra la segona Trobada del voluntariat 'anunciata'.

La germana Miriam, delegada de missions de la congregació i encarregada del voluntariat, va ser l’encarregada de guiar als participants de la primera edició, celebrada a la comunitat de la Granja, que es van retrobar amb antics companys i també als que s’hi van apropar per primera vegada, encuriosits perquè han sentit parlar del moviment dels voluntaris i en voldrien formar part.

El cap de setmana del 15 i 16 de novembre va tenir dos moments significatius. En el primer, tots aquells voluntaris que havientingut l’oportunitat de viure una experiència en un altre país van compartir-la amb profunditat. En el segon, els quaranta participants van compartir les experiències viscudes a Àfrica, Amèrica i a Espanya d’una manera més àmplia i detallada.

Amb unes preguntes orientatives, es va reflexionar sobre sentiments que potser d’una altra manera no s’haurien sabut expressar. També hi assistiren altres voluntaris que no havien tingut l’oportunitat de sortir, però que, per la seva experiència i compromís en el voluntariat, tenien també aportacions a fer.

La conversa va ser intensa i va servir per fer una mirada més àmplia sobre la missió de l’Anunciata en el món i, per descomptat, sobre les reflexions que es fan com a voluntaris abans, durant i després de l’experiència. I, de fons, el somni d’un món on les fronteres no són un obstacle a la fraternitat, sinó un món concebut com a «llar comuna».

Durant la trobada es va treballar el fragment bíblic en què es relata la visita de Maria a la seva cosina Elisabet, quan totes dues gesten una nova vida. Amb una dinàmica grupal van llegir aquest text des d’una clau de trobada i un cant a l’alegria per la intervenció de Déu en la història.

També es va fer una dinàmica de presentació i enviament de missatges en ‘avions solidaris’, a tots aquells que formen part de la ‘nova família’ dels voluntaris, és a dir, aquelles persones que han conegut en els diferents centres i comunitats on han compartit l’experiència.

El cap de setmana va servir per exposar projectes i activitats dels darrers mesos, i els participants van viatjar en poques hores per Nicaragua, Guatemala, el Salvador i el Camerun.

A última hora del dissabte, la germana Tina Veloso, promotora de Justícia i Pau de les Dominiques Internacionals, va parlar sobre Justícia i pau i voluntariat.

El diumenge va començar amb l’Eucaristia, carregada de sentit perquè coincidia amb el vint-i-cinquè aniversari de l’assassinat dels màrtirs de la UCA, aspecte que el celebrant remarcà en l’homilia. Després d’aquesta celebració hi va haver l’exposició d’altres projectes i activitats dels voluntaris a Espanya. També la germana Conchita Oferil va presentar el servei i atenció que brinda el centre d’acollida de Puig d’Olena (Catalunya) als infants i adolescents en risc d’exclusió social a Espanya.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.