Vés al contingut
Catalunya Religió dv. 5/12/2014

(Càritas Diocesana de Terrassa) Aquest divendres ha tingut lloc la benedicció i inauguració de la seu de Càritas Diocesana del bisbat de Terrassa, que serà a Sabadell. Tots els representants que han intervingut en els parlaments han destacat el paper de Càritas en la lluita contra la pobresa i l’exclusió social i han posat de manifest la necessitat d’efectuar un treball complementari entre les administracions, les entitats socials i altres agents de les nostres comunitats.

La nova seu és un edifici que havia estat en la Casa de Família i Guarderia i que ha estat donat a Càritas per part del bisbat de Terrassa i del Pares Claretians. Des de la seu donaran serveis de suport a totes les Càritas locals presents en 123 parròquies de 54 municipis de la diòcesi de Terrassa, que comprèn les comarques del Vallès Oriental i Occidental. D’altra banda, des de Càritas Diocesana també es donarà suport a Càritas Interparroquial de Sabadell, ja que el Servei d’acollida a les persones sense llar de Sabadell estarà ubicat també en aquest edifici.

L'espai s'ha recuperat després de més de vint-i-cinc anys d’estar tancat i també acollirà la seu de l’Observatori de la Pobresa i l’Exclusió Social a la diòcesi de Terrassa; així com un empresa d’inserció laboral de nova creació.

L’acte l’ha presidit el bisbe de Terrasa, Josep Àngel Saiz Meneses, acompanyat per l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, per la consellera de Benestar i Família, Neus Munté, pel diputat de la Diputació de Barcelona, Carles Rossinyol, el bisbe auxiliar, Salvador Cristau, i la presidenta de Càritas Catalunya, Carme Borbonès.

També han assistit representats de diferents entitats eclesials i civils, com ara la Direcció General de Joventut, els consells comarcals del Vallès; els ajuntament de Barberà del Vallès, Matadepera, Polinyà, Ripollet, Sentmenat i Terrassa; de la Cúria diocesana del Bisbat de Terrassa; els Pares Claretians; entitats socials; Càritas Diocesanes de Catalunya, Càritas Catalunya i Càritas Espanyola; així com col·laboradors de Càritas a la diòcesi de Terrassa: socis, donants, voluntaris, empreses, fundacions...

Especialment destacada ha estat la presència de tres ex associades de les Filles de Maria Immaculada i Sant Antoni Maria Claret, que han recordat els seus anys de servei en la Casa de Família i Guarderia, l’actual seu de Càritas Diocesana. L'edifici està situat al número 11 del carrer Duran i Sors de Sabadell.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.