Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) “Us convido a aprofitar més aquesta contribució específica de les dones a la intel·ligència de la fe". És la petició que ha fet el papa Francesc aquest divendres en el seu discurs a la renovada Comissió Teològica Internacional que comença un nou mandat de cinc anys. La Comissió, formada per trenta membres, ha passat de tenir dues dones a tenir-ne cinc, dues religioses i tres laiques.

El papa ha situat el paper del teòleg com aquell que “sobretot és un creient que escolta la Paraula del Déu viu”, que “escolta humilment el que diu l'Esperit a les esglésies, a través de les diverses manifestacions de la fe viva del poble de Déu”. Citant un recent document de la mateixa Comissió, ha remarcat que és “juntament amb tot el poble cristià, que el teòleg obre els ulls i les orelles als ‘Signes dels Temps”.

I per Francesc, un dels signes dels nous temps, és la presència de les dones en aquest àmbit. Fins i tot ha fet broma dient que ara “són com les cireretes d’un pastís, però en volem més!". “En virtut del seu geni femení, les teòlogues poden detectar, en benefici de tots, alguns aspectes inexplorats de l'insondable misteri de Crist".

Francesc també ha demanat una gestió “enriquidora” de la pluralitat teològica sense trencar la unitat: “Un sa pluralisme, amb diversos enfocaments teològics, desenvolupats en diferents contextos culturals i amb diferents mètodes utilitzats, no poden ignorar-se mútuament, i en el diàleg teològic s’han d'enriquir i corregir els uns als altres”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.