Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri /CR) L’estada a Barcelona del papa està guanyant pes dins dels viatge de Benet XVI del 6 i 7 de novembre. Els propers dies es coneixeran més detalls que anunciaran les diòcesis que acullen el papa, però l’estada a Barcelona s’està perfilant de més durada i relleu que la de Santiago. Després d’una estada d’unes hores a Santiago, el dissabte cap a les vuit del vespre el papa arribarà a l’aeroport del Prat. D’allà anirà a la seu de l’arquebisbat on dormirà a les dependències per a convidants de la residència del cardenal Lluís Martínez Sistach.

L’agenda de Benet XVI a Barcelona inclourà més actes que la consagració de la Sagrada Família i l’Angelus des de la façana del Naixement, que ja s’havien anunciat.

El fet que el papa dormi a Barcelona i que no retorni immediatament a Roma després de la celebració al temple de Gaudí, pot permetre allargar la trobada fins a gairebé 24 hores.

Dins del programa està previst un dinar amb el papa al centre de Barcelona amb tots els bisbes assistents a la celebració de la Sagrada Família. Després del dinar, el papa visitaràun centre assistencial de la ciutat, un gest que posarà de relleu l’àmplia tasca social que realitzen les institucions eclesials. D’allà marxarà a l’aeroport a mitja tarda.

Cal tenir present que la idea inicial de la invitació a Barcelona era una estada d’unes hores, just amb el temps que requerís l’acte a la Sagrada Família. Tenint en compte la durada habitual dels viatges de Benet XVI, es pot considerar que s’ha optat per donar més relleu a la visita i que gairebé es converteix en una estada a Barcelona.

A més del que ja es coneix de l’acte a la Sagrada Família, fa pocs dies l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va explicar que diumenge al matí el papa també farà un recorregut per la ciutat per arribar al Temple.

Una de les mesures que també està prevista per afavorir la participació i l’acollida del papa és suspendre totes les misses que es fan a la ciutat el diumenge al matí i convidar els fidels a donar la benvinguda al papa i a seguir la missa des de les places que envolten la sagrada família. La presència també confirmada dels reis d’Espanya a la missa de la Sagrada Família, també dóna més relleu institucional a l’estada a Barcelona de Benet XVI. 

El nom oficial del viatge serà “Viatge de Benet XVI a Santiago i a Barcelona”.

D’altra banda, les obres a l’interior del temple ja estan molt avançades i es preveu que a finals de juliol la nau estigui pràcticament tal i com ho veurà el papa.