Vés al contingut
Catalunya Religió

(Laura Mor –CR) Amb un recorregut de quasi vint anys a l'esquena, l'Oratori de Sant Felip Neri segueix oferint un espai musical i de pregària en clau de gratuïtat. Es tracta dels Concerts espirituals d'orgue que tenen lloc els diumenges de tardor i primavera i que tenen la Coral Sant Jordi com a novetat del cartell d'enguany. Aquesta diumenge Joan Cabó serà a l'orgue acompanyat de la soprano Elisabet Erra i interpretaran nou peces relacionades amb l'Advent.

Segons el felipó Antoni Serramona, des de l'Oratori del barri gòtic de Barcelona estan oferint un bé preuat en una societat on “tot s'ha de comprar i tot s'ha de vendre”. Considera que “anem molt mancats d'aquests espais de gratuïtat” i és aquí on posen l'accent de la proposta: “Aquests concerts els hem concebut des de sempre com un espai gratuït de silenci, de quietud, de repòs al caient de la tarda de diumenge, perquè la gent que en té ganes pugui passar una estona de recolliment i de bona música.”

Els concerts compten amb una ajuda per comprendre millor cada peça interpretada: són les breus introduccions que en fa Serramona. El religiós ha explicat que “els comentaris són per motivar les peces” i ha posat l'exemple del Magnífica dient que ofereix una indicació útil per aquella gent que potser desconeix els Càntics de Maria.

L'Oratori de Sant Felip Neri ofereix tot el cicle de concerts sense cap afany lucratiu –“salvant la supervivència de l'organista”, ha matisat Serramona–, i només demana als participants que “guardin el respecte tant pel lloc com per l'acte que s'hi celebra”.

D'Advent fins Nadal

La proposta acostuma a tenir lloc en dos moments de l'any: pels volts d'Advent –els darrers diumenges de novembre i els de desembre– i a la primavera, i la majoria de concerts són interpretats per l'organista de la parròquia, Bernat Bailbé.

El programa previst per aquesta tardor, que va començar en la festivitat de Crist Rei, abordarà aquest diumenge temàtiques d'Advent. Seguirà amb fragments de misses cèlebres i, en motiu del centenari del Greco, s'hi establirà la relació música i pintura. El cicle acabarà diumenge 21 amb el concert de Nadal. Serà l'inici de la col·laboració de la Coral Sant Jordi, que té la seu social a l'Oratori.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.