Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Per denunciar que prop de 3.000 persones viuen situacions de sense llar a la ciutat de Barcelona, i sobretot per instar les administracions que garanteixin a tothom l’accés a un habitatge digne i adequat, Càritas Diocesana de Barcelona i la Xapsll han organitzat aquest dijous una flashmob a la plaça de Sant Jaume.

Prop de 300 persones ateses per diferents entitats de la Xarxa han participat en aquesta acció, amb la qual es vol denunciar la situació d’emergència residencial que es viu a l’Estat espanyol. El lema d’aquest reclam és “Per un habitatge digne i adequat. Ningú sense llar” i s’emmarca dins de la campanya 2014 de les persones sense llar, que se celebra aquest diumenge dia 30 de novembre.

Totes les persones participants en la flashmob han dipositat una petita casa de cartró al mig de la plaça de Sant Jaume com a acte simbòlic per reclamar que “al 2015 ningú es quedi sense un habitatge digne a Barcelona”, com ha afirmat Tere Bermúdez, responsable del programa Sense Llar i Habitatge de Càritas Diocesana de Barcelona.

La mateixa acció per les persones sense llar també s’ha dut a terme aquest dijous a la plaça de la Paeria de Lleida. Sota el lema “Per un habitatge digne i adequat. Cap persona sense llar”, Arrels/ Sant Ignasi ha organitzat a Lleida aquest acte rehividindicatiu. Més de 70 persones, vestides de color fosc i amb màscara blanca, ha fet visible la realitat invisible de les persones sense llar, tot recordant que per molt que es vulgui amagar, l’exclusió residencial és una realitat ben present.

Amb cartells elaborats per persones en situació de sense llar s’ha recordat que “Una vivenda digna i adequada és un dret humà” i ens hem preguntat “Qui garanteix el meu dret a una vivenda digna i adequada?”. Al mig de l’escena, una llar de cartró, també feta per persones en situació d’exclusió social, simbolitzava la llar que ells no tenen.

30 ciutats també han organitzat la flashmob, a iniciativa de Càritas, la Federación de Centros para la Integración de Ayuda a Marginados, la Federación de Entidades de Apoyo a las Personas sin Hogar, la Xarxa d’Atenció a les persones sense llar i la Plataforma por la Exclusión residencial a favor de las personas sin hogar de Bizkaia. La Federación de Entidades de Apoyo a las Personas sin hogar indica que més de 30.000 persones viuen a l’Estat espanyol sense un sostre.

A Catalunya també es va celebrar a altres ciutat com Girona i Vilafranca del Penedès.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.