Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Carla Herrero/CR) Per recollir el testimoni de la històrica trobada d’Assís que Joan Pau II va convocar el 27 d’octubre de 1986, la Comunitat de Sant Egidi ha promogut en els darrers 25 anys les Trobades Internacionals de Pregària per la Pau, que s’han celebrat en diverses ciutats europees i mediterrànies. Enguany, la trobada serà a Barcelona del 3 al 5 d’octubre, nou anys després de la que es va celebrar el setembre de 2001.

Cada edició reuneix líders religiosos i polítics, del món de la cultura i de la política del més alt nivell, a qui es demana la seva aportació en una gran sessió plenària i en diferents taules rodones temàtiques.

Els organitzadors, que ja porten 7 mesos treballant-hi, esperen rebre unes 400 personalitats entre les quals hi haurà caps d’estat, cardenals, bisbes, patriarques i representants del judaïsme, de l'islam i del budisme. Fins ara no s’ha avançat cap nom.

CatalunyaReligió.cat ha parlat amb Jaume Castro, president de la Comunitat de Sant Egidi de Barcelona per saber com van tots els preparatius i què significa per Barcelona ser seu de la trobada.

D'alta banda, el cardenal Lluís Martínez Sistach ha adreçat una carta a tots els diocesans convindant-los a participar en la trobada. En la carta destaca que davant el gran nombre d’immigrants de diferents ètnies i religions que viuen a Barcelona “aquesta Trobada Internacional que aplegarà molts líders de les grans religions del món, pot interessar molt als nostres germans que podran veure a Barcelona els seus caps religiosos. Penso que la Trobada ens pot ajudar a l’acolliment del immigrants que estan amb nosaltres”.