Vés al contingut
Catalunya Religió

(Escola Pia) Barcelona va veure néixer l'any 1894 un edifici destinat a l'internat dels Escolapis de Barcelona. Cent vint anys després, l'Escola Pia Sarrià-Calassanç és una entitat de referència al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Dimecres comencen algunes de les activitats per celebrar l'efemèride.

Una de les propostes és l'Exposició 120 anys: com hem canviat!, que ha comptat amb el professor i historiador Miquel Puig com a comissari. S'inagura dimecres i mostra l'evolució del centre educatiu. A més a més d'oferir imatges, a les instal·lacions de l'escola s'hi exposaran un recull d'objectes històrics com, per exemple, una màquina d'escriure hispano-Olivetti dels anys 20-30, un cavallet per pintar de 1905 o un tiraxines artesanal.

Durant tota la setmana, de dilluns a divendres celebraran la Setmana de Sant Josep de Calassanç recordant la figura del seu fundador. Hi participaran tots els alumnes, des d'infantil a cicles formatius.

La celebració d'aquests 120 anys ha comptat amb la preparació d'alguns materials per part dels alumnes. En concret, s'han proposat dos concursos: amb els alumnes de Cultura Audiovisual de segon de Batxillerat, que han editat vídeos commemoratius i han dissenyat el logotip de l'aniversari, i amb els alumnes d'Educació Visual i Plàstica de quart d'ESO, que han dibuixat una nadala especial.

L'acte institucional de dimecres

Al voltant d'aquesta activitat festiva, dimecres a dos quarts de dotze del matí tindrà lloc l'acte institucional dels 120 anys de l'Escola Pia Sarrià-Calassanç. El director del centre, Josep M. Arbusí, donarà la benvinguda, es projectarà un vídeo i hi haurà parlaments del secretari general de l'Escola Pia de Catalunya, Joan Vila, i del director general dels Centres Concertats i Privats del departament d'Ensenyament, Miquel Garcia. Tancarà l'acte l'alcalde de la ciutat de Barcelona, Xavier Trias.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.