Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Escola Pia) Barcelona va veure néixer l'any 1894 un edifici destinat a l'internat dels Escolapis de Barcelona. Cent vint anys després, l'Escola Pia Sarrià-Calassanç és una entitat de referència al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Dimecres comencen algunes de les activitats per celebrar l'efemèride.

Una de les propostes és l'Exposició 120 anys: com hem canviat!, que ha comptat amb el professor i historiador Miquel Puig com a comissari. S'inagura dimecres i mostra l'evolució del centre educatiu. A més a més d'oferir imatges, a les instal·lacions de l'escola s'hi exposaran un recull d'objectes històrics com, per exemple, una màquina d'escriure hispano-Olivetti dels anys 20-30, un cavallet per pintar de 1905 o un tiraxines artesanal.

Durant tota la setmana, de dilluns a divendres celebraran la Setmana de Sant Josep de Calassanç recordant la figura del seu fundador. Hi participaran tots els alumnes, des d'infantil a cicles formatius.

La celebració d'aquests 120 anys ha comptat amb la preparació d'alguns materials per part dels alumnes. En concret, s'han proposat dos concursos: amb els alumnes de Cultura Audiovisual de segon de Batxillerat, que han editat vídeos commemoratius i han dissenyat el logotip de l'aniversari, i amb els alumnes d'Educació Visual i Plàstica de quart d'ESO, que han dibuixat una nadala especial.

L'acte institucional de dimecres

Al voltant d'aquesta activitat festiva, dimecres a dos quarts de dotze del matí tindrà lloc l'acte institucional dels 120 anys de l'Escola Pia Sarrià-Calassanç. El director del centre, Josep M. Arbusí, donarà la benvinguda, es projectarà un vídeo i hi haurà parlaments del secretari general de l'Escola Pia de Catalunya, Joan Vila, i del director general dels Centres Concertats i Privats del departament d'Ensenyament, Miquel Garcia. Tancarà l'acte l'alcalde de la ciutat de Barcelona, Xavier Trias.