Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Girona) Nou impuls a la pastoral familiar diocesana. A finals de setmana es va perfilar el nou Centre d'Orientació Familiar (COF) del bisbat de Girona, així com els seus corresponents serveis. Amb aquesta finalitat Francesc Pardo, acompanyat de mossèn Esteve Sureda, vicari episcopal de pastoral i de l'equip directiu de la delegació episcopal de pastoral familiar, va presidir divendres una reunió al Casal Bisbe Cartañà per engegar un espai de suport i orientació.

Després de la pregària inicial, el bisbe Francesc va compartir amb els reunits unes reflexions, a partir del recent informe de la fundació FOESA, resultat d'una àmplia enquesta a nivell estatal que assenyala que la institució més ben considerada en la nostra societat és precisament la família. Aquesta consideració la comparteixen igualment els joves enquestats.

L'Església és conscient d'aquests valors de la família, com ho ha demostrat el papa Francesc en convocar el Sínode sobre aquest tema que ha evidenciat la gran preocupació entre els pares sinodals. Un Sínode, recordà, que ara entra en una segona fase que culminarà l'any vinent quan es recolliran les aportacions procedents de l'Església universal.

Davant d'aquestes realitats, Pardo es va demanar què es pot fer des de les diòcesis? I va respondre que cal fer el que estigui a la nostres mans. En aquest cas, un Centre d'Orientació Familiar que per mitjà de l'acció d'un equip de voluntaris s'apropi a les problemàtiques i situacions que aconsellin aquesta acció de suport i orientació. Pardo va finalitzar la seva intervenció donant las gràcies a tots els que s'han integrat en el Centre i als que ho puguin fer en el futur.

Seguidament es projectà l'estructura que s'ha previst per aquest Centre, que s'ha inspirat en altres de semblants que també han endegat algunes diòcesis catalanes.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.