Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Sant Feliu de Llobregat) Lectors, monitors, directors de cants, sagristans i músics han sumat fins a 135 participants a la trobada d’animadors de la litúrgia que ha tingut lloc aquest dissabte al matí a la Casa de l’Església de Sant Feliu de Llobregat. Convocats per la la Delegació de Pastoral Sacramental i Litúrgia, han treballat al voltant del tema ‘Per què la litúrgia és el cimal i la font de la vida cristiana’ i han debatut sobre les dificultats de viure la centralitat de la litúrgia en la vida comunitària.

Els convocats, majoritàriament laics i laiques, provenen de 37 parròquies dels diversos arxiprestats i acostumen a fer algun servei en les celebracions comunitàries. El bisbe Agustí Cortés. durant la benvinguda, va agrair el treball i va subratllar la importància del que els laics desenvolupen en la preparació i animació de la missa i les altres celebracions litúrgiques de les parròquies.

Els membres de la delegació organitzadora, Xavier Aymerich, Bernabé Dalmau, Florenci Travé i Montserrat Escolà, van desenvolupar el tema central de la trobada explicant, en primer lloc, l’origen de l’expressió ‘cimal i font’, que es troba en els documents del Concili Vaticà II –del qual l’Església continua celebrant-ne el 50è aniversari–, especialment en les constitucions sobre Litúrgia i sobre l’Església.

Les intervencions van explicar com l’expressió remet a unes imatges amb gran tradició bíblica i cristiana. Una centralitat refermada pel Catecisme de l’Església Catòlica, així com també per la constatació del valor de la celebració de l’eucaristia i els sagraments; l’escena evangèlica dels deixebles d’Emaús n’és un bon referent bíblic.

El diàleg obert després de les exposicions va servir per constatar les dificultats de viure aquesta centralitat, tant a nivell personal com comunitari, alhora que també la importància de promoure’n la consciència i la vivència, sobretot amb el treball de preparació i d’animació que afavoreixi la participació dels fidels en la celebració litúrgica.
Tots els assistents han valorat molt positivament aquesta trobada que està ja consolidada en el calendari pastoral del bisbat de Sant Feliu de Llobregat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.