Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) El cardenal Lluís Martínez Sistach presidirà el proper dissabte 29 de novembre la missa d’acció de gràcies per la concessió del títol de Basílica al Santuari de la Mare de Déu de Núria. Aquesta distinció la va atorgar el papa Francesc al santuari de la patrona del bisbat d’Urgell, responent a la petició de l’arquebisbe Joan Enric-Vives. Aquest estiu també el papa també va concedir el títol de basílica al Santuari de Meritxell, patrona d’Andorra.

Per la celebració està prevista una eucaristia i un dinar al mateix Santuari. Per atendre els pelegrins, s’han previst diversos serveis especials de transport.

Núria serà el segon santuari marià de Catalunya que té el títol de basílica, després de Montserrat. El títol de basílica menor és una distinció concedida pel papa a aquelles esglésies més importants que, en atenció a la seva història i cultura, vida litúrgica i pastoral, són particularment significatives.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.