Vés al contingut
Catalunya Religió

(Obra Social “La Caixa”) Aquesta setmana s’ha obert al CaixaForum Barcelona “Una expo més", una mostra que pretén evidenciar com el procés creatiu pot ser una eina efectiva en l’apoderament de col·lectius vulnerables. I ho fa donant-los veu en primera persona, igualtat de condicions i oportunitats, i visibilitat a través de la creació de peces artístiques.

L’exposició, comissariada per Frederic Montornés, és un aparador, un espai on els resultats d’aquests processos creatius es puguin confrontar amb la mirada de l'espectador i activin el diàleg necessari perquè les diferències entre tots cada vegada siguin menors.

Les vuit iniciatives que formen l’exposició han estat liderades per artistes o grups de creadors que han posat les seves eines de treball al servei d’aquests col·lectius perquè donin forma al seu missatge utilitzant la fotografia, el disseny o les arts visuals, entre d’altres disciplines artístiques. Són algunes de les propostes presentades a la convocatòria d’ajuts d’Art per a la Millora Social que l’Obra Social ”la Caixa” obre anualment des de l’any 2008. La finalitat és donar suport a activitats culturals de qualsevol disciplina artística liderades per un artista on participin de manera activa, i principalment intervenint en el procés creatiu, col·lectius socialment fràgils amb l’objectiu de millorar aspectes com el desenvolupament personal, la cohesió i la inclusió social, i la regeneració social de caràcter comunitari.

El programa d’Art per a la Millora Social posa en relació els seus objectius amb els principals beneficis que pot aportar la participació en activitats artístiques tant a nivell individual com col·lectiu. La mostra es pot visitar fins l'11 de gener.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.