Vés al contingut
Catalunya Religió

(Laura Mor CR) A menys de quinze dies de l'inici del festival de música cristiana Canòlich Music, la delegació de joventut del bisbat d'Urgell viu amb optimisme un degoteig constant d'inscripcions. És la mateixa il·lusió que vol transmetre als quatre-cents joves que té previst acollir el divendres 21 i dissabte 22 de novembre a Sant Julià de Lòria, a Andorra.

Lluny de ser “un bolet”, el festival de música cristiana és un reclam perquè nois i noies d'arreu coneguin grups on vincular-se a llarg termini. Així ho ha explicat Lluís Plana, delegat de joventut del bisbat d'Urgell, i membre de l'organització del festival. “La trobada ha de servir perquè els joves puguin comprometre's en grups i implicar-se en un seguiment més concret, sigui en grups de vida o en trobades més especialitzades”.

La segona edició d'aquesta “plataforma de trobada de joves de tot Catalunya” comptarà amb la novetat de sis tallers que proposen redescobrir els sentits, a més dels concerts de Please i Kairoi, un concurs musical i una missa amb el grup Twocats pel Gospel. Aquesta eucaristia en concret, prevista per dissabte a la tarda, sintetitza l'esperit de la trobada: "Serà un cant a la comunió, al compartir, a cantar la joia de creure en Déu, la joia de ser convocats per un món millor".

Un missatge d'esperança

L'actual context social i econòmic planteja un futur incert a les generacions més joves. El bisbat d'Urgell ha detectat que sovint els dubtes es converteixen en “un buit de valors, un buit en la lluita per un món millor”. El festival del música cristiana pretén trencar aquesta dinàmica negativa: “Els hem de donar un valor d'esperança. Amb l'encontre volem transmetre els valors evangèlics d'estar per l'altre, de l'amor i la caritat que fa valorar la persona per sobre de tot”, ha explicat Lluís Plana.

Tant amb la música com amb la resta d'activitats programades l'objectiu és unívoc: “Volem mostrar als joves que el missatge de Jesús és actual. Les coses no són fàcils i aquest missatge els pot atrapar en el sentit positiu del terme, els pot fer veure que la vida té moltes coses que valen la pena”.

Evangelitzar amb nous formats

“Com a delegat de joventut sempre dic que hauríem de donar a conèixer l'evangeli a partir de formats més actualitzats”, reconeix Lluís Plana, que fa un incís significatiu: “No sols per als joves, sinó també per als adults: els estem oferim més del mateix”.

Plana diu que la sobresaturació d'activitats de cap de setmana també dificulta que els joves responguin a les ofertes pastorals “més atrevides”. Malgrat tot, considera que “val la pena arribar-hi”, i fer-ho com “una Església que vol ser propera”.

Una Església que vol ser propera i també oberta. Planas menciona, per exemple, el fet que l'església evangèlica participi a l'encontre i ho considera “un primer signe important”. També s'ha referit als tallers de dissabte al matí, entre els quals hi ha un que es titula 'Fem ioga'. "Avui dia el ioga està arrelant profundament, en fa molta gent! Podem ser valents a l'hora d'oferir propostes que ben bé no són les tradicionals perquè, a partir d'un treball personal i interior, podem encarar una acció 100% evangèlica”, ha argumentat Plana.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.