Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) “La Universitat al servei dels més pobres”. És el títol de l’acte que es farà dimarts vinent al vespre a ESADE coincidint amb els 25 anys de l’assassinat d’Ignacio Ellacuría i cinc jesuïtes més a la UCA, la Universidad Centroamérica de El Salvador. El 16 de novembre es compleixen els 25 anys de la matança perpetrada pels militars. Altres entitats vinculades dels jesuïtes també organitzen actes coincidint amb l'aniversari, dimarts 18 a l'IQS i dimecres 19 a Cristianisme i Justícia.

L’acte serà un repàs a la trajectòria d’Ellacuría i la seva opció al costat dels pobres. S’emetrà el documental “Ignacio Ellacuría: Vida y compromiso” i un vídeo-entrevista amb Andreu Oliva, actual rector de la UCA. L’acte es completarà amb una taula rodona per remarcar la relació entre ESADE i la UCA, dues entitats docents vinculades als jesuïtes i que ja col·laboravem quan Ellacuría era a El Salvador. Hi intervindran Oriol Tuñí, jesuïta i vicepresident del Patronat d’ESADE; Ceferí Soler, professor de ESADE i col·laborador acadèmic de la UCA; i Arnau Baulenas, col·laborador de l’Instituto de Derechos Humanos de la UCA.

Al final de l’acte es llegirà un manifest de la UNIJES, la federació d'universitats de la Companyia de Jesús, i la directora general d’ESADE, Eugenia Bieto, clourà la sessió. L’acte és obert però cal inscriure’s prèviament.

L'aniversari dels assassinats a la UCA coincideix amb l'anunci de la propera beatificació d'un màrtir del compromís de l'Església a El Salvador, el bisbe Óscar Romero.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.