Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Segons ha anunciat José Luis Escobar, actual arquebisbe de El Salvador, Óscar Romero serà beatificat l'any vinent. "La notícia ens ha omplert d'alegria" explica el jesuïta Jon Sobrino en un article publicat per la UCA, la Universidad Centroaméricana, en què afirma que el papa Francesc va comunicar la decisió a Escobar en la seva darrera estada a Roma.

Sobrino reconeix que "tot ha canviat amb el papa Francesc. Fa un any va dir que la causa de monsenyor estava estancada, però que sens dubte avançaria". I hi afegeix que "més que estancada estava bloquejada per molts interessos que res tenen a veure amb Jesús de Natzaret". El procés culminarà, 35 anys després del seu assassinat.

L'estudi de la causa de beatificació de Romero ja va començar amb Benet XVI. Però amb el papa Francesc el procés s'ha accelerat. Romero va morir el 28 de març de 1980, màrtir per la justícia social al seu país, i des d'aleshores és un símbol en la lluita en favor dels pobres, contra les desigualtats i en la defensa dels drets humans.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.