Vés al contingut
Catalunya Religió

(CECAS) Més de 90 persones van participar aquest octubre en les Jornades Anuals del Centre Català de Solidaritat (CECAS), una trobada que cada any reuneix voluntaris, professionals, col·laboradors i Consell directiu. Pilar Malla, vicepresidenta de la Fundació va inaugurar les Jornades i va remarcar la importància de l’actitud d’escolta que permeti servir millor a les persones que s’atenen.

Actualment el CECAS diàriament ofereix 92 places residencials per a persones amb problemes d’addició. L’abordatge és multidisciplinar i es posa molt d’accent amb el treball familiar: setmanalment es fan fins a 4 grups familiars.

La visió del CECAS és poder generar espais per atendre, acompanyar i tractar educativa i terapèuticament persones amb problemes d’addicció, amb la màxima qualitat de mitjans humans, tècnics i econòmics, per tal d’ajudar-los a millorar la seva qualitat de vida, autonomia i benestar, tenint en compte la seva realitat, potencialitats i capacitats.

La trobada d’aquest any va tenir com a ponència inicial la intervenció de Carles Mendieta, psicòleg expert en desenvolupament organitzacional i directiu marc, que va reflexionar sobre el treball en equip, amb l’objectiu de seguir potenciant el treball interdisciplinari per tal de sumar, en l’atenció a les persones, tot el potencial humà i tècnic.

Les Jornades van comptar amb quatre ponències més per tractar el perfil de persona amb addició des de diferents punts de vista: “Internet profund i noves substàncies”, a càrrec Josep Rovira, director de l’àrea de drogues i l’àrea d’inclusió i pobres de l'Associació Benestar i Desenvolupament; “Què fan les drogues al cervell?”, a càrrec de la Cristina Suñol, doctora en ciència, investigadora del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC); “Patologia Dual: perfils i reptes”, a càrrec dels psiquiatres Esther Lobo i Ramon Martínez, del CSMA i SRC Ciutat Vella i del Parc Sanitari Sant Joan de Déu; “El perfil de la persona amb drogodependència”, a càrrec de Narcís Martí, metge del CECAS. La Jornada es va celebrar al Palau Macaya gràcies a la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”.

El Centre Català de Solidaritat va néixer el 1991, promoguda per les Càritas de Catalunya i amb el suport dels bisbes de totes les diòcesis de Catalunya i la pròpia Conferència Episcopal Tarraconense. El Patronat, presidit per l’arquebisbe de Barcelona, està format per les Càritas de Catalunya, la Conferència Episcopal Tarraconense, la Unió de Religiosos, l’Ordre Hospitalari de Sant Joan de Déu i persones a títol individual.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.