Vés al contingut
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest dimecres s’ha presentat a Tarragona el llibre Fe i valors humans. Miscel·lània en honor del Dr. Josep Gil i Ribas en un acte organitzat per l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós.

La presentació s’ha fet al Centre Tarraconense El Seminari i ha comptat amb les intervencions de Norbert Miracle, rector del Seminari de Tarragona i del Seminari Major Interdiocesà i Manuel M. Fuentes, director de l’Arxiu Històric Arxidiocesà. Ambdós preveres van ser vicaris a la Parròquia de Sant Joan Baptista de Reus quan mossèn Gil n’era el rector.

Norbert Miracle, en la seva presentació des de la vessant més teològica, va exposar l’obra de mossèn Gil citant els grans àmbits d’estudi, llibres i tractats més significatius de la seva trajectòria sense oblidar-se de la vessant musical com a organista i compositor. «Mossèn Gil no ha deixat indiferent a ningú, ni en la Teologia ni en la música», va remarcar.

Per la seva part, Manuel M. Fuentes va presentar la vessant més personal de mossèn Gil destacant que la seva vida i la seva tasca ha estat d’una entrega absoluta a l’Església de Tarragona, al seu presbiteri i a la gent de la seva terra. «Ha entès la parròquia com una comunitat de comunitats on cal saber acollir. Aquest acolliment ha marcat la seva manera de fer i viure», va dir.

Tots dos ponents van coincidir en definir Josep Gil com un gran teòleg, pensador i un home compromès en el món. Josep Gil es va mostrar molt agraït per aquestes paraules. «No sé si és cert això que heu dit de mi, només sé que en el meu treball com a teòleg m’he deixat guiar per una doble fidelitat, a l’Església i al país.» Com a cloenda de l’acte l'arquebisbe Jaume Pujol va agrair a mossèn Gil haver estat professor de tantes generacions de preveres.

La Miscel·lània compta amb la participació de quinze col·laboradors, la majoria dels quals professors de la Facultat de Teologia de Catalunya, i està editat per Publicacions de l'Abadia de Montserrat.

D'altra banda, dimarts vinent Josep Gil rebrà el títol de Fill adoptiu de la ciutat de Tarragona en un acte a l'Ajuntament. El setembre de l'any passat també va rebre un concorregut homenatge a l'Abadia de Poblet.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.