Vés al contingut
Catalunya Religió

(Glòria Barrete –CR) "Volem que aquest sigui l'espai jove del santuari", afirma Fra Gerard Sarapura quan li preguntem les expectatives de futur del nou CAP –Centre d'Acollida i Pastoral– que els franciscans del convent de Santaló, a Barcelona, han inaugurat aquest dissabte al vespre. Un projecte que neix de la necessitat real de trobar un espai on acollir joves, grups, persones que vulguin fer una estada a Barcelona i alhora vulguin conèixer els trets del franciscanisme, fer pregària i potser meravellar-se, igual que ells, seguint a Jesús.

El grup de la joventut Antoniana de la parròquia dels franciscans a Vila-real, a Castelló, buscava l'any passat un lloc a Barcelona per poder fer les seves convivències. Ja feia temps que a Santaló sonava la flauta sobre crear un espai d'acollida, però va ser llavors quan el projecte va passar a ser una necessitat real.

"De seguida tota la comunitat de frares va estar d'acord i em van demanar que presentés un projecte", recorda Fra Gerard, alma mater del nou CAP de Santaló. La solidaritat i la providència va possibilitar que una arquitecte, Verónica Alonso Rodríguez Piedra oferís la seva experiència, gratuïtament, per reconvertir l'antic espai del convent dels franciscans, amb entrada pel carrer Calaf, en un espai lluminós, acollidor, jove, modern i amb una clara al·lusió a Sant Francesc: "Li vaig demanar a l'arquitecte un espai lluminós, molt net, sense res, però que la guia de l'espai fos el Càntic de les criatures de Sant Francesc, per això trobareu en alguns racons frases i notes de color".

El nou CAP –com ells l'anomenen– té capacitat per a 24 persones i totes les comoditats necessàries per fer una estada: "habitacions, sala menjador amb cuina, sala d'estar i de pregària, sala de reunions i oratori i, inclús, una terrassa". Un oasi espiritual enmig de Barcelona pels qui vulguin viure i conèixer l'esperit de Sant Francesc: "Volem que aquest espai tingui vida i doni vida, una manera de restituir els dons que hem rebut del Senyor però ara pels germans."

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.