Vés al contingut
Catalunya Religió ds. 25/10/2014

(OHSJD) Aquest dissabte se celebra la festivitat dels Beats Màrtirs Hospitalaris de Sant Joan de Déu. L'orde hospitalari ha unificat a tot el món la celebració de la memòria dels Beats Braulio María Corres i companys màrtirs, que fins ara es commemorava el 30 de juliol, amb la dels Germans beatificats a Tarragona l'any passat.

Un any després de la beatificació d'un grup de germans hospitalaris que van ser assassinats durant la Guerra Civil, la Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments ha aprovat, sota instància del superior general de l'orde, Jesús Etayo, unificar la data de la seva memòria amb la dels religiosos beatificats el 1992 pel papa Joan Pau II. D'aquesta manera, queda ajornat en el calendari de l'orde la data commemorativa d'aquests beats, que fins ara se celebrava el 30 de juliol.

Així, a partir d'aquest dia 25, la festivitat dels Beats Màrtirs Hospitalaris de Sant Joan de Déu agrupa als Beats Braulio María Corres, Federico Rubio i 69 companys màrtirs, beatificats a Roma el 25 d'octubre de 1992, i als Beats Mauricio Iñiguez de Heredia i 23 companys màrtirs, beatificats a Tarragona el 13 d'octubre de 2013. Aquests 95 religiosos, membres de l'orde hospitalari de Sant Joan de Déu i de diferents nacionalitats, van exercir el seu apostolat en diverses ciutats d'Espanya on van ser martiritzats entre 1936 i 1937 .

Tots aquests germans, que pertanyien a les comunitats de Barcelona, Calafell, Carabanchel Alto, Ciempozuelos, Màlaga, Manresa, València, Sant Boi i Talavera de la Reina, van romandre en els seus llocs de treball, van seguir atenent, amb dedicació absoluta i amb fidelitat al carisma hospitalari, als malalts i als discapacitats físics i mentals que es trobaven ingressats en les seves obres. Sense deixar-se acovardir pels insults i les amenaces de mort, van acceptar voluntàriament el martiri romanent fidels a la fe professada i seguint en les obres realitzant les obres de caritat a favor dels malalts i pobres.

Durant la celebració d'aquest dissabte, les comunitats de l'orde han tingut presents als germans i col·laboradors morts recentment a conseqüència del virus de l'Ebola i que, igual que els Beats, no van abandonar la seva missió en els seus hospitals de Sierra Leone i Libèria. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.