Vés al contingut
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Tarragona) L’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós (INSAF) va inaugurar aquest dimecres el curs acadèmic 2014-2015, en un acte que va comptar amb la presència d'Agustí Borrell Viader, provincial dels Carmelites Descalços de Catalunya i Balears i professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, qui va impartir la lliçó inaugural. L’acte d’inauguració es va iniciar amb la celebració de l’eucaristia presidida per l'arquebisbe Jaume Pujol, a la capella major del Seminari de Tarragona.

Seguidament, a la sala d’actes del Centre Tarraconense El Seminari va tenir lloc la lectura de la memòria del curs 2013-2014 a càrrec del director en funcions de l’INSAF Antoni Pérez de Mendiguren. En la seva intervenció va manifestar el desig de continuar millorant l’oferta formativa de l’Institut alhora que va donar a conèixer el monogràfic que s’iniciarà el mes de gener sobre el context, l’obra i la persona de Santa Teresa de Jesús, 'L’Aula per a la gent gran'. En l’acte també es va reconèixer i agrair la tasca realitzada durant nou anys al capdavant de l’INSAF per part del seu anterior director, Josep M. Gavaldà.

Posteriorment Agustí Borrell va pronunciar la lliçó inaugural titulada «Pau, cridat a ser apòstol» seguint la commemoració del 1950è aniversari de la vinguda de Pau a Tàrraco. Borrell va examinar el què significa per a Pau ser apòstol a partir de la seva pròpia experiència. "Per a ell l’anunci de Crist no és una activitat secundària ni una dimensió més de la seva condició de cristià sinó que constitueix la seva veritable identitat", va destacar. La característica essencial de l’apòstol, -va subratllar-, "és que parla d’allò que ha vist i experimentat personalment. Ser apòstol no és un títol del qual presumir, és una missió que demana el compromís."

"No sabem si l’Evangeli va arribar a la nostra terra gràcies al seu testimoniatge personal o al d’altres cristians. Sigui com sigui, ara cal que l’evangeli no en desaparegui", va dir com a cloenda de la seva lliçó inaugural. És per això que avui "hi ha d’haver apòstols, persones que viuen unides a Crist i se senten enviades a donar-ne testimoni amb la paraula i la vida."

A continuació el cap d’estudis del l’INSAF, Joan Miquel Bravo, va lliurar els títols corresponents als alumnes que el curs passat van obtenir graus de diplomatura o llicenciatura a l’Institut. L'arquebisbe va fer un breu repàs pels grans esdeveniments d’Església com el Sínode de la família a Roma, la beatificació de Pau VI o l’Any Jubilar Teresià i va declarar inaugurat el nou curs acadèmic.

L’acte va comptar amb la presència del Nunci apostòlic a Albània, Ramiro Moliner; el degà-president de la Facultat de Teologia de Catalunya, Armand Puig; el rector del Seminari de Tarragona, Norbert Miracle; el Vicerector d’Universitat i Societat de la Universitat Rovira i Virgili, Jordi Tous; el vicari episcopal de Tarragona, Jordi Figueras; la Secretària general i cancellera, Rosalia Gras i la presidenta de Càritas Catalunya, Carme Borbonès, entre d’altres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.