Vés al contingut
Catalunya Religió

(Escola Pia) La Fundació Educativa Xinesa i l’Escola Pia han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració per afavorir l’aprenentatge de la llengua xinesa. L'acte ha tingut lloc a la seu de l'Escola Pia de Catalunya on el secretari general de les Institucions Educatives, Joan Vila, ha firmat com a representant d'aquesta institució educativa. Per part de la Fundació Educativa Xinesa, han firmat Zhuomin Ma, president de la FEX, i Leilei Ma Chen, la seva directora.

Cada cap de setmana, més de 500 alumnes d’origen xinès aprenen la seva llengua i cultura a les aules de l’Escola Pia Nostra Senyora. Aquest acord obre la porta a estrènyer llaços per a futurs projectes educatius i culturals. La Fundació Educativa Xinesa (FEX) és una entitat sense afany de lucre que promou la cultura, la tradició i la llengua xinesa en un marc de convivència cultural entre la Xina i Catalunya. Organitza formació per a l’aprenentatge de la llengua xinesa per a nens, nenes i adolescents. Actualment compta amb més d’un miler d’alumnes, cada cap de setmana, a Barcelona (Escola Pia Nostra Senyora) i a Badalona (Escola Oficial d’Idiomes). Aquesta col·laboració s’emmarca en els principis i valors que l’Escola Pia de Catalunya promou des de les seves escoles, amb voluntat de donar servei a una realitat social i educativa que va més enllà de l’ensenyament formal.

La FEX també elabora cada any un calendari xinès-català que recull les tradicions d’ambdues cultures, adapta llibres de text xinesos per ajudar els nens i nenes xinesos nouvinguts a Catalunya en el seu aprenentatge i adaptació, així com suport educatiu divers.

Per a l’Escola Pia Nostra Senyora, així com per a tota l’Escola Pia de Catalunya, aquesta col·laboració amb la FEX permetrà fer evolucionar el projecte educatiu en l’exploració de llaços amb una cultura i una llengua que representen una de les economies més dinàmiques del món. A curt termini s’està treballant en la incorporació d’una optativa de xinès, però el camp a recórrer és més ampli, des del terreny extraescolar, els intercanvis i les estades internacionals d’alumnes o estudis internacionals amb acreditació doble catalano-xinesa. Tot un seguit de projectes que impulsaran la convivència cultural i lingüística entre els nostres estudiants i la Xina.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.