Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) L’acte de celebració dels cinc anys de CatalunyaReligió.cat també va ser un espai de provar per primera vegada el funcionament del nou espai de la parròquia de Santa Madrona de Barcelona poc abans que s’inauguri. Un espai multifuncional que permet realitzar tot tipus d’actes i trobades a la “catedral” del Poble Sec.

Aquí podeu veure algunes de les fotografies de l’acte, en un reportatge de M. Eulàlia Muntané. En aquest enllaç podeu veure àlbum de fotografies complert.

Una idea més global de l’espai, el dóna aquest timelapse que recull l’acte en mig minut.

Entre els assistents hi havia els representants de les institucions del Consell Editorial de CatalunyaReligió.cat: Unió de Religiosos de Catalunya, Missioners Claretians, La Salle, Franciscans, Jesuïtes, Escola Pia, Germans Maristes, Carmelites de Caritat Vedruna, Salesians, Sant Joan de Déu, Abadia de Montserrat, Caputxins, Fundació Escola Cristiana, Fundació Blanquerna, IQS, Basílica de la Sagrada Família, Fundació Escola Cristiana, Fundació Pere Tarrés, Justícia i Pau, Fundació Joan Maragall, i Grup de Treball Estable de Religions.

Entre ells, el visitador de La Salle, Josep Guiteras; el provincial dels Franciscans, Josep Gendrau; el president de la Fundació Blanquerna, Salvador Pié; el secretari general de la Fundació Escola Cristiana, Enric Puig; el director general d’IQS, Pere Regull; l’exprovincial dels jesuïtes, Lluís Magrinyà; el director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol; el president de Justícia i Pau, Eudald Vendrell; el president de Consell Evangèlic de Catalunya, Guillem Correa, o el secretari de la URC i marista Lluís Serra.

El conseller d’Economia i Ocupació, Felip Puig, va tancar els parlaments de l’acte en els que van participar Ignasi Garcia i Clavel, comissionat d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona i un dels fundadors del portal; Josep Maria Carbonell, copresident del Consell Editorial de CatalunyaReligió.cat; Enric Vendrell, director General d’Afers Religiosos, que va intervenir per delegació de la vicepresidenta Joana Ortega; i Màxim Muñoz, president de la Unió de Religiosos de Catalunya i provincial dels Missioners Claretians. Carles Duarte, copresident del Consell Editorial, va proclamar el brindis que va donar pas al sopar. L’arxiprest Joan Cabot va explicar el sentit de la reforma que s’està finalitzant a Santa Madrona, acompanyat del rector de la parròquia, Josep Catà.

Entre els assistents també hi havia diversos col·laboradors dels espais d’opinió del portal com Francesc Torralba, president del Consell Assessor per a la diversitat Religiosa; Andreu Ibarz, director general de la Fundació Blanquerna; Josep Gallifa, degà de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna; Victòria Molins, Carles Armengol, Eduard Ibañez, Anna-bel Carbonell, Cori Casanova, Pere Codina, Jordi Lòpez Camps, Josep Maria Solà, Joaquim Maria Cervera, Josep Roca, Pepe Menéndez, i Antoni Nello. Amb ells s’hi van sumar altres col·laboradors també voluntaris del portal, com els encarregats de les traduccions de les homilies del papa Francesc i els lectors membres de la Xarxa CatReligió.

També hi van assistir altres amics del portal com l’abadessa de Sant Pere de les Puel·les, Esperança Atarés; l’abadessa de Sant Benet de Montserrat, Montserrat Viñas; el vicari episcopal de Barcelona i delegat de Càritas, Salvador Bacardit; el director del Centre d’Estudis pastoral i vicari episcopal; Josep Maria Domingo; el degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, Armand Puig; el vicesecretari de la Conferència Episcopal Tarraconense, Norbert Miracle; el rector del Seminari de Barcelona, Josep Maria Turull; el delegat de mitjans de comunicació de l’Arquebisbat de Barcelona, Ramon Ollé –que hi assistia en nom del cardenal Lluís Martínez Sistach-, i el de Sant Feliu de Llobregat, Josep Torrente; el director del Gabinet d’Informació de l’Església, Aureli Ortín; la teòloga i vocal de la Fundació Albert Bonet, Concepció Huerta; el president del Grup Sant Jordi, Miquel Esquirol, i el secretari, Marcel Joan; el llibreter Pere Fàbregas; l’editor Ignasi Moreta; la directora de l’Observatori Blanquerna, Miriam Díez; l’exdirector general d’Afers Religiosos, Xavier Puigdollers; els jesuïtes Francesc Xicoy –representant el delegat a Catalunya, Llorenç Puig- i Santi Torres; el director de Signes dels Temps, Francesc Rosaura; el director de Vida Nueva, José Beltran; el cap de programes de Ràdio Estel, Enric Frigola; el director de Cristianisme i Justícia, Xavier Casanovas; l’ecònom dels escolapis, Josep Maria Canet; la directora de la revista RE, Assumpta Sendra; de la revista Ciutat Nova dels Focolars, Amparo Gòmez i Bea Gómez; la presidenta del Moviments de Professionals Catòlics, Noemí Ubach; la vedruna de la fundació Educativa Vedruna, M. Carme Molist; el salesià Josep Maria Maideu; l’advocat Jaume Solé; el germà de la Salle i responsable de Comunicació, Jordi Jové, i els responsables de comunicació de diverses institucions eclesials com caputxins, Marta Palau; Abadia de Montserrat, Oscar Bardají; Salesians, Xavier Costa; Escola Pia, Àngels Doñate; Sant Joan de Déu, Lluís Guilera; Fundació Pere Tarrés, Isabel Vergara; IQS, Marta Tena; Càritas Diocesana de Barcelona, Anna Roig; i l’Opus Dei, Miquel Codolar.

Entre els representants institucionals també s’hi van afegir Jordi Cuminal, director general Comunicació del Govern de la Generalitat de Catalunya; Ignasi Genovès, director general d’Atenció Ciutadana i Difusió; Víctor Cullell, director general d’Anàlisi i Prospectiva; i Manuel Manonelles, director general d'Afers Multilaterals i Europeus.

A l’acte també van reunir els periodistes excol·laboradors del portal Carla Herrero, Joan Salicrú i Eulàlia Tort, amb l’equip actual: Jordi Llisterri, Laura Mor, Glòria Barrete, Eloi Aran, Ramon Bassas, David Casals, Maria Eulàlia Muntané, Joan Andreu Parra, i Eva Maria Gómez. Els arquitectes de l’equip T113, Pepe Giancalone i Roger Panedès, també van participar en la preestrena de l’espai de Santa Madrona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.