Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(DGAR) La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions Institucionals, ha assumit enguany l’organització de la Mostra de cinema espiritual. El director general, Enric Vendrell, té el propòsit de contribuir a la difusió i a la consolidació d’un esdeveniment que ara arriba a la 11a edició.

La Mostra d'aquest any presenta 12 pel·lícules del cinema espiritual i religiós actual: Espacio interior; Le passée; Noelle; Johannes-Passion; Quédate conmigo; La misión Tseltal; Lamma Shoftak; Philomena; Anita B.; The Gospel of Us; La jaula de oro; i, Habi, la extranjera. Com en anys anteriors les projeccions aniran precedides de la presentació per part d’especialistes, per analitzar les claus de cada pel·lícula i afavorir la reflexió.

Segons Enric Vendrell, la Mostra “nascuda amb vocació de diàleg interreligiós i cultural” segueix convidant a aprofundir en els grans interrogants, i continua aprofundint sobre la presència de la dimensió espiritual en la cultura audiovisual. En altres paraules, la Mostra pretén visibilitzar diverses manifestacions audiovisuals que tenen com a temàtica aspectes relacionats amb les diferents dimensions religioses i espirituals, per tal de fomentar la reflexió i el diàleg interreligiós".

El coordinador de la Mostra és el capellà Peio Sánchez, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, que ja l’any 2012 assenyalava: “Cada vegada s’estrenaran menys pel·lícules que no siguin comercials, i en canvi la demanda de cinema espiritual és cada cop més consistent” i reclamava des de la pluralitat “més propostes de reflexió i camins d’esperança”.