Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) El llibre bíblic del profeta Jonàs és la base del nou curs que ofereix el Centre de Pastoral Litúrgica a totes aquelles persones que porten grups d'adolescents i joves, siguin monitors, consiliaris, educadors, animadors, etc. La formació, que els facilitarà recursos didàctics per treballar “com Déu confia en nosaltres, com ens estima i com ens allibera”, es durà a terme els matins de dissabtes 8 i 15 de novembre, als locals del CPL, al carrer Nàpols de Barcelona.

Amb el títol '#Jonàs, què hi ha de Nínive?', comptarà amb la dinamització d'Ignasi Flores, professor de plàstica, animador del MIJAC i autor del llibre Jonàs, vés a Nínive, editat pel CPL; Carles Muñiz, delegat de Joventut del bisbat de Sant Feliu de Llobregat; Joan Ramon Marin, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya i consiliari de la JOC; Joan Verdés, mestre i membre del Departament d’Animació Pastoral de Claret Barcelona, i Mercè Solé, com a membre del Centre de Pastoral Litúrgica.

La formació està pensada i preparada amb la col·laboració de les parròquies de l’Immaculat Cor de Maria i de Sant Tomàs d’Aquino, i que compta amb el suport de l’Arxiprestat de la Sagrada Família.

El profeta Jonàs i la ciutat de Nínive

El llibre de Jonàs reflecteix com sovint les persones es deixen vèncer per la por i permet treballar el valor de la confiança en un mateix i en els joves. A més, ho fa amb sentit de l'humor i molta ironia.

Per la seva banda, la ciutat de Nínive és allà on Déu demana a Jonàs que prediqui. Aquest context servirà per situar el repte que qualsevol animador encara quan tracta de transmetre als més joves el missatge de Jesús. Segons els organitzadors del curs, “un context que sovint ens desborda i ens espanta”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.