Vés al contingut
Catalunya Religió

(Direcció General d'Afers Religiosos) Del 3 al 31 d’octubre de 2014, la Biblioteca Pública de Lleida exposa 'Espais de Culte a Catalunya'. El recull fotogràfic de Ramon Manent i Rodon mostra con exerceixen la llibertat religiosa i de culte els individus i les comunitats religioses a Catalunya. La seva resposta és una proposta visual i estètica remarcable per la varietat de confessions i religions, per l’ús dels espais més diversos i perquè el fotògraf ha sabut captar en les seves fotografies la mistagògia que tot fet religiós pressuposa i crea.

Aquesta exposició itinerant de la Comissió Interdiocesana d’Ecumenisme i Relacions Interreligioses és promoguda per la Direcció General d’Afers Religiosos, i ha estat portada a la Biblioteca Pública de Lleida pel Bisbat de Lleida i amb el suport de l'Associació Amics de la Unesco de Lleida per al diàleg interreligiós.

Ramon Manent i Rodon (Mataró, 1948), especialista en fotografia d’art. Autor d’una setantena de publicacions, entre les quals destaquem Ceràmica Catalana, Argenters i Joiers a Catalunya, El Palau Güell, Barcelona vint segles i Catalonia. Destaca la seva especial dedicació a l’obra de Gaudí, de qui ha esdevingut un gran coneixedor, com es pot comprovar al llibre Mirar Gaudí (2002). Ja havia tractat la diversitat religiosa en el número 94 de la revista Descobrir Catalunya dedicat a les 'Religions a Catalunya, el nou paisatge espiritual'.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.