Vés al contingut
Catalunya Religió dc. 8/10/2014

(CR) Nou reconeixement als santuaris marians del bisbat d’Urgell. Pocs mesos després de la concessió del títol de la Basílica al Santuari de la Mare de Déu de Meritxell, el bisbat d’Urgell ha comunicat que el papa Francesc ha concedit a l’església del Santuari de la Mare de Déu de Núria el títol i la dignitat de Basílica Menor.

Aquesta concessió respon a la petició efectuada fa uns mesos per l’arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives. L’anunci s’ha fet amb un rescripte de la Congregació per al Culte Diví signat pel cardenal Antonio Cañizares i porta data del 23 de setembre de 2014. Núria és també la patrona del bisbat d’Urgell.

Està previst que la celebració solemne de la concessió d’aquest títol de basílica al segon Santuari marià de Catalunya tingui lloc el dissabte 29 de novembre i que la celebració estigui presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach.

El títol de Basílica menor és una distinció concedida pel papa a aquelles esglésies més importants que, en atenció a la seva història i cultura, vida litúrgica i pastoral, són particularment significatives.

La concessió del títol de Basílica Menor procura enfortir la vinculació amb l’Església de Roma i amb el Sant Pare, i alhora promou la seva exemplaritat com a centre d’especial acció litúrgica i pastoral a la Diòcesi.

El Santuari de la Mare de Déu de Núria se suma així a les altres tres Basíliques Menors amb què compta la biòcesi d’Urgell: la Catedral de Santa Maria de La Seu d’Urgell, a la qual l’any 1905 li fou concedida aquesta distinció; la Basílica de la Mare de Déu de Valldeflors de Tremp, que té el títol de Basílica des de 1923; i la de la Mare de Déu de Meritxell, Patrona del Principat d’Andorra, concedit en aquest mateix any de 2014.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.