Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) L'arquebisbe Lluís Martínez Sistach ha pronunciat aquest dilluns al Vaticà l'homilia en la pregària d'obertura de la primera sessió del Sínode sobre la Família. “Que puguem tenir els mateixos sentiments del Bon Pastor que té cura de les noranta-nou ovelles i va a la recerca de l'ovella perduda”, ha demanat Sistach.

En l'homilia Sistach ha recordat Pau VI, que predicava una església evangelitzadora, per situar la tasca sinodal en aquest mateix objectiu, evangelitzar. I ha demanat de fer-ho des de l'alegria, en els mateixos termes que s'hi referia el papa Francesc en l'encíclica Evangelii Gaudium. “L'alegria és una característica essencial d'una vida autènticament cristiana”, ha dit Sistach.

Aquests dies els bisbes debatran sobre la família i el matrimoni i sobre aquesta matèria hauran d'aconsellar el papa Francesc. En una entrevista a la Santa Seu, Martínez Sistach ha resumit l'objectiu del Sínode dient que parlaran “de la bellesa del matrimoni” i hi ha afegit que “l'amor fidel, indisoluble i fecund és possible”.

També ha reconegut que “casar-se i estimar-se per sempre és difícil però és possible” i en aquest sentit ha concretat una línia de treball per consolidar les unions matrimonials: “Hem de formar els joves perquè puguin assumir aquest compromís”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.