Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(Salesians) Amb motiu de l'any del bicentenari del naixement de Don Bosco l'editorial salesiana Edebé publica el llibre La vida y obra de Don Bosco contada a los niños, escrit per Rosa Navarro Durán, amb il·lustracions de Jordi Vila Delclòs i pròleg del rector major dels salesians, Ángel Fernández Artime.

Pas a pas, la veu de Rosa Navarro Durán i el pinzell de Jordi Vila Delclòs ens narren la vida i somnis que van fonamentar els ensenyaments de don Bosco, des dels seus orígens humils fins la seva mort ja com a referent estimat i venerat.

La figura de la mare, incansable i lluitadora, la tenacitat en el treball i l'estudi, la vocació sacerdotal, els dubtes i les pors, la consolidació del projecte social i educatiu i la seva difusió posterior ... la seva vida de sacrifici i treball es va desgranant en aquesta obra que uneix l'interès documental amb una gran força poètica.

Sobre els autors

Rosa Navarro i Jordi Vila són els autors de la col·lecció La vida de ... contada a los niños. Amb una prosa i il·lustració caracteritzades per una claredat i bellesa sorprenents, han fet arribar als nens les vides i obres de Teresa de Jesús, Miguel Hernández, Federico García Lorca, Gustavo Adolfo Bécquer, i ara també Don Bosco, la tasca pedagògica prossegueix encara a dia d'avui arreu del món.

Rosa Navarro Durán (Figueres, 1947) és catedràtica de Literatura espanyola de l'Edat d'Or de la Universitat de Barcelona. Entre les seves edicions de text destaquen la de l'anònim Libro de suertes, els dos diàlegs d'Alfonso Valdés, les Novel·les exemplars de Miguel de Cervantes, etc. És autora de La mirada en el texto, ¿Miedo qué hay que leer los clásicos?, Cómo leer un poema i de la reeixida col·lecció 'Clásicos contados a los niños' publicada per Edebé.

Jordi Vila Delclòs (Barcelona, 1966) va estudiar il·lustració a l'Escola d'Arts i Oficis Llotja de Barcelona; paral·lelament a música i percussió. Treballa com il·lustrador des de 1988 i ha tocat el vibràfon en diversos grups de jazz. Ha treballat per a revistes, productores, agències de publicitat, i ha col·laborat amb grups teatrals, arquitectes i dissenyadors gràfics. Ha estat guardonat amb el Premi de Conte Infantil Sant Joan de Déu el 2004, per Paper de diari, i amb el Premi DomeFest Chicago 2008, pel film Hijos del agua de Manuel Huerga.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.