Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Aquest diumenge el programa '30 minuts' de TV3 estrena 'CIE, presó administrativa', un reportatge sobre el Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca de Barcelona que dóna veu a persones que hi han estat internades, així com associacions de drets humans, jutges i policies. Entre els testimonis que hi apareixeran hi haurà el jesuïta Quim Pons, voluntari del grup de visites als CIE de Migra Studium.

El reportatge, dirigit per Xavier Montanyà i Antonio Cortés i produït per Carolina Trujillo, explica què són i com funcionen els centres d'internament d'estrangers, i es fa ressò de la polèmica que envolta aquesta mesura, criticada per privar de llibertat persones que no han comès cap delicte més enllà de no tenir la documentació en regla.

Interns i especialistes hi denuncien moltes irregularitats: privació de llibertat per falta administrativa, violència física, reclusió d'immigrants no expulsables i amb prou garanties d'arrelament, opacitat, manca de dades i d'informació a familiars i a periodistes, deficiències mèdiques i sanitàries, etc.

Precisament aquesta setmana s'ha iniciat la campanya 'Tancarem el CIE de Barcelona', que culminarà en dos actes, els propers 17 i 18 d'octubre. La iniciativa denuncia l'opacitat del centre i la vulneració dels Drets Humans, i està impulsada conjuntament per Tanquem els CIEs, la fundació Migra Studium, la FAVB, el Procés Constituent, Òmnium Cultural, el CJB, el CNJC, el Secretariat de Sants, Hostafrancs i La Bordeta, UGT i CCOO, CGT, la Fede.cat, l’Institut de Drets Humans de Catlaunya, la PAH, el MLP, la FAPAC i el CAB.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.