Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Informar i conscienciar. Són els objectius de la Fundació Joan Maragall en convocar un acte perquè el benedictí Manuel Nin expliqui la situació dels cristians perseguits al Pròxim Orient. Tal com relatava el mateix Nin en un article publicat a l'Osservatore Romano el mes de juliol, l'escenari s'ha agreujat els darrers mesos: "Mossul, ciutat custòdia de la Paraula de Déu, ha esdevingut avui custòdia de la sang dels màrtirs".

Manuel Nin, que és monjo de Montserrat, rector del Col·legi Grec de Roma i arximandrita, pronunciarà el proper dimecres dia 1 la conferència 'Les esglésies cristianes al Pròxim Orient avui'. L'acte comptarà amb el periodista i escriptor Antoni Puigverd, que presentarà Nin, i que durant el mes d'agost va publicar a La Vanguardia diversos articles –'Cristians', 'L'arximandrita' i 'Pell escrita amb sang'– que es feien ressò d'aquesta greu situació.

Es tracta d'una activitat oberta i gratuïta però es demana inscripció prèvia.

En aquest vídeo, Nin, en tant que benedictí especialitzat en les esglésies orientals, donava algunes pistes per entendre l'abast del que considera una tragèdia humana i també patrimonial. En l'àmbit de les persones denunciava “una emigració forçada” i una “situació clara de persecució” per part de grups islàmics molt durs. I pel que fa al patrimoni es referia a la desaparició de biblioteques –amb textos inèdits de pares de l'Església–, i també d'esglésies siríaques i d'iconografia molt antigues que actualment “són cendra”.

Així mateix situa la importància de la ciutat de Mossul com a espai històric de convivència interreligiosa on a hores d'ara “ja no queda cap cristià”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.