Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat d'Urgell) L'església de Sant Miquel de Vielha ja llueix el nou campanar. Aquest diumenges es va fer l'acte d'inauguració de la restauració del campanar de que havia quedat greument malmès després de caure-hi un llamp el 7 de setembre del 2013 i produís destrosses i un petit incendi al fustam.

L'Ajuntament de Vielha es propietari del campanar de l'església de Sant Miquel de Vielha en virtut del privilegi concedit l'any 1505 pel rei Ferran II als veïns de la capital aranesa. La Parròquia de Sant Miquel de Vielha gaudeix de l'ús del campanar de l'església, així com de les campanes que són propietat de la parròquia, mentre que el rellotge del campanar és propietat de l'Ajuntament de Vielha que en té cura.

Durant aquest any d'obres s'han refet les pales afectades a la coberta, s'han canviat les bigues afectades i s'ha instal·lat teula vella similar a la resta del campanar. A més, també s'hi ha col·locat un parallamps nou, i reforçat algunes esquerdes a l'estructura. També s'han reposicionat els carreus de les finestres i modificat la trapa d'accés al rellotge. El pressupost total de les obres ha estat de 54.457,71€.

Vam assistir a la inauguració l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives; el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferrran Mascarell; el Síndic de la Val d'Aran, Carlos Barrera; l'alcalde de Vielha-Mijaran, Àlex Moga; el senador i ex-Síndic d'Aran, Francés Xavier Boya; el vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Pau Perdices; i altres autoritats.

En el seu parlament l'arquebisbe Vives va recordar els campanars i el toc de les campanes que marquen el curs del temps i ens recorden que cal lloar Déu amb la nostra vida, i agraí l'esforç que totes les Institucions han fet per la seva recuperació. L'arquebisbe va subratllar també com aquest campanar posa de manifest les bones relacions des de sempre de l'Ajuntament i de la parròquia de Vielha, respecte a la propietat i l'ús del campanar de l'església de Sant Miquel de Vielha, destacant el caràcter sagrat on es troba ubicat i la voluntat de no dur-hi a terme activitats que desdiguin d'aquest espai sagrat.

En acabar els parlaments, els infants i joves de la Val d'Aran van oferir unes danses tradicionals pròpies del territori.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.