Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri- CR) Un any després de la primera audiència privada amb el papa, aquest dissabte el cardenal Lluís Martínez Sistach ha estat rebut de nou per Francesc. L’audiència s’ha publicat aquest dilluns en el butlletí oficial del Vaticà, però no s’ha comunicat cap referència al contingut de la trobada. De tota manera, igual que l’audiència de fa any, l’objectiu principal de la trobada ha estat preparació del Congrés de la pastoral de les grans ciutats, que el novembre celebrarà la segona fase a Barcelona.

Tot i que el papa Francesc té una farcida agenda paral·lela a l’oficial, les audiències privades –que sempre són comunicades posteriorment per la Santa Seu- continuen sent un privilegi que s’atorga amb comptagotes. Excepte els cardenals de la cúria vaticana, no és habitual programar una visita cada any. A més, l’arquebisbe de Barcelona també va poder parlar en privat amb el papa amb tots els bisbes catalans el passat mes de març durant la visita Ad Limina. El 27 de novembre, el Congrés de les grans ciutats també es tancarà amb una audiència privada a Roma. En aquest cas, a la tardor hi anirà acompanyat dels 25 cardenals que es preveu que assisteixin en aquesta sessió del Congrés que començarà a Barcelona i s’acabarà a Roma. Amb l'audiència d'aquest dissabte, el papa mostra el seguiment directe que està tenint de les reflexions d’aquest congrés internacional promogut pel cardenal Martínez Sistach.

Més enllà de la preparació del Congrés, l’audiència pren especial relleu pel que s’hagi pogut tractar sobre la situació catalana i després que el papa ja hagi fet públic el relleu al capdavant de l’arquebisbat de Madrid. També ha estat significatiu que Sistach fos nomenat de nou directament pel papa com a participant del proper Sínode de Bisbes sobre la família.

L’audiència ha coincidit amb l’estada a Roma del cardenal Sistach presidint el pelegrinatge organitzat amb motiu dels 20 anys de Ràdio Estel i els 35 de Catalunya Cristiana, els mitjans de comunicació de l’arquebisbat. El pelegrinatge s'ha fet del 15 al 19 de setembre. A més de la visita als centres catòlics més importants, un centenar de pelegrins catalans van participar dimecres en l’audiència general. Una representació va poder saludar al papa Francesc al final de l’audiència, entre ells el director dels dos mitjans, Jaume Aymar.

Foto: Ràdio Estel. El papa saludant als assistents en acabat l’audiència pública de dimecres amb el cardenal Martínez Sistach.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.