Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Galeria d'imatges

(CR) “Continuo pensant que el cristianisme és un projecte altruista i d’ajuda al proïsme. Que l’església s’ha d’arromangar i donar suport a totes aquelles persones que necessiten ajuda”. És un dels missatges que va donar divendres Núria Gispert com a pregonera a de les festes de la Mercè de Barcelona. Activista social i política, exregidora, exdirectora de Càritas, Medalla d’Honor del Parlament i actualment compromesa en l’entitat social Traval, al barri del Raval de Barcelona.

El pregó de Núria Gispert, a més dels records personals, va tenir un to marcadament social. Va explica com Càritas li va mostrar “les clavegueres de la ciutat” i com “moltes vegades les lleis no estan pensades per a determinades situacions”. La crisi actual ha aguditzat aquesta situació a la ciutat i fa que “moltes famílies no disposin de cap suport per sortir de la situació en què es troben”.

Per això va reclamar a les administracions que “conjuntament amb les entitats continuïn
treballant braç a braç per millorar les condicions de vida de les persones. No podem deixar les persones a la vorera, hem de buscar els canals perquè puguin sortir de les situacions límit. No podem anar enrere. No podem perdre tot el que vam aconseguir. És una tasca difícil però possible”. Gispert va fer recordar que “no es tracta només de pal·liar les necessitats bàsiques de les persones més pobres, sinó de lluitar contra les desigualtats i les injustícies que les causen. No hem de fer beneficència, sinó promoció”.

És en aquest context que va reclamar “tenir utopies, hem de tenir esperança. Tot i les dificultats existents, hem de pensar que ens en sortirem”. Per aconseguir-ho va lloar la tasca del voluntariat i va insistir en potenciar aspectes com la formació o valors: “els valors són un puntal fonamental per ser solidaris, per respectar-nos”.

Inaugurats els Jardins Rosa Deulofeu

El pregó al Saló de Cent protagonitzat per Núria Gispert va ser el primer acte de la Festa Major de Barcelona. Aquest any dins dels dies de la festa principal de la ciutat també hi ha hagut el reconeixement a una altra cristiana compromesa. Dissabte al matí s’han inaugurat els Jardins Rosa Deulofeu, a l’Esquerra de l’Eixample.

L’alcalde Xavier Trias ha enllaçat aquest acte amb el Pregó: “Núria Gispert, ens va parlar de com ha de ser una ciutat, ha de ser de tots, per a les persones. Avui inaugurem aquest espai, un espai de convivència, dedicant-lo a una persona que estimava les persones”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.