Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) El proper 27 de setembre serà beatificat a Madrid Álvaro del Portillo, bisbe successor de Josepmaria Escrivá al capdavant de l'Opus Dei. Coincidint amb aquest esdeveniment l’Opus Dei a Catalunya ha organitzat diversos actes, s’ha editat el primer llibre en català sobre el futur beat, i s’ha fet una àmplia difusió del personatge a través de la web.

En aquest espai és on es poden trobar els testimonis de diversos catalans que el van conèixer personalment. Gent que el va tractar a Roma o en alguna de les visites que va fer a Catalunya. Entre altres, expliquen les seves impressions l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol; el periodista Salvador Aragonès; el professor de l’IESE Albert Ribera o la directora del centre de promoció de la dona Terral, Victòria Guinduláin.

Álvaro del Portillo (Madrid, 1914 - Roma, 1994) era enginyer de camins i sacerdot i es va traslladar a Roma per treballar al costat de Josepmaria Escrivá. Allà va participar al Concili Vaticà II. Va ser-ne el segon prelat de l’Opus Dei. Va consolidar ampliar la seva extensió posant en marxa nombroses iniciatives socials i educatives. Els testimonis dels vídeos parlen en primera persona de com els ajuda Álvaro del Portillo en les seves vides com a model i intercessor.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.